Obavijesti

Sport

Komentari 10

U Zagrebu smo uživo svjedočili zastrašujućoj snazi Ngannoua

U Zagrebu smo uživo svjedočili zastrašujućoj snazi Ngannoua
1

Znali smo da je Kamerunac velik i napucan. Znali smo i da je opasan nokauter. Ali tko bi mogao znati da će upravo tu večer Curtis Blaydes biti jedini čovjek koji je Ngannoua u UFC-u odveo dalje od prve runde?

VIDEO

Tek koji metar od kaveza sjedili smo kolega i ja. Normalno, svi smo na UFC Fight Night u Zagrebu u travnju 2016. došli kako bi uživo pogledali Juniora dos Santosa u borbi s Benom Rothwellom, kako bi vidjeli Gabriela Gonzagu, čovjeka koji je onako brutalno nokautirao Mirka Filipovića te svim srcem bodrili naše - Igora Pokrajca i Filipa Pejića.

Iz publike se, nekoliko redova od nas, smiješio Mario Mandžukić, koji je inače strastveni ljubitelj borilačkih sportova i koji je samo zbog UFC-a doputovao iz Torina. Puna zagrebačka Arena predstavljala je hrvatsku borilačku publiku, koja je po prvi put na hrvatskom tlu imala priliku vidjeti dio čarolije elitne MMA organizacije.

Dio sjajne atmosfere koja je cijelu večer ispunjavala popularnu zagrebačku Arenu osjetio se i dan ranije na službenom vaganju kada su mjesta ispred pozornice, iza koje je pak od očiju javnosti bio skriven oktogon, ispunjavala lica iz Poljske, Norveške, Velike Britanije pa čak i ona iz Rusije i Kazahstana (dvojica su tražila prospekte i akreditaciju koje sam dobio na ulazu s kojima su se slikali i ovjekovječili divnu uspomenu iz Zagreba).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi smo dan kasnije otprilike mogli naslutiti ishod glavne borbe večeri. Pa, cijela dvorana navijala je za Cigana uključujući i nas stare obožavatelje slobodne borbe! No, malo tko je mogao znati da će pred nama stajati čovjek koji će se večeras boriti za naslov teškaškog prvaka protiv Stipe Miočića.

Znali smo da je Kamerunac velik i napucan. Znali smo i da je opasan nokauter. Ali tko bi mogao znati da će upravo tu večer Curtis Blaydes biti jedini čovjek koji je Ngannoua u UFC-u odveo dalje od prve runde?!

Francis Ngannou ekskluzivno: Stipe mi samo čuva taj pojas...
Francis Ngannou ekskluzivno: Stipe mi samo čuva taj pojas...

Već tada dalo se naslutiti da ovaj momak ima veliki potencijal, ali ne bismo se kladili da će tako brzo napredovati i tako brzo doći u priliku postati najopakiji čovjek na planeti. Prvenstveno zbog svoje motorike.

Istina, izgledao je zaista impresivno čak i kada smo sjedili jedan nasuprot drugog na press konferenciji. No, u kavezu je izgledao prilično nezgrapno. Udarci su mu išli široko, postavljanje je bilo prilično loše, uvelike je podsjećao na Boba Sappa, ali sve je nadomješćivao ogromnom snagom. Gledali smo u zastrašujuću zvijer.

Curtis Blaydes nije mogao vjerovati kakva fizički moćna zvijer stoji ispred njega. Tijekom borbe primio je nekoliko teških udaraca od kojih je jedan bio koban - napravio mu je otok na desnom oku zbog kojeg je sudac prekinuo borbu u drugoj rundi. Ustvari, liječnik uz oktogon procijenio je da Blaydes ne može nastaviti pa je tako do danas ostao jedini čovjek u UFC-u koji je Ngannoua odveo u drugu rundu.

Skoro dvije godine kasnije, Ngannou je tehnički puno, puno bolji borac. Napredovao je u stojci kao i u grapplingu. Zasigurno je jedan od boraca koji su najbrže napredovali u svim segmentima u povijesti promocije. A kako i ne bi kad je UFC uložio hrpu novca u njegov marketing, Kamerunac živi u Las Vegasu u prostorijama UFC-eva instituta gdje trenira i gdje dobiva najbolji zamislivi trenažni proces.

Noćas ćemo vidjeti može li uz sve faktore zaustaviti starog lisca Stipu Miočića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov