Obavijesti

Sport

Komentari 28

Udarac Španjolskoj: Uefa je priznala Gibraltar kao članicu

Udarac Španjolskoj: Uefa je priznala Gibraltar kao članicu
1

Sad smo u Uefinoj obitelji. Imali smo jako puno protivnika u Španjolskoj, ali sad moramo raditi zajedno, rekao je izbornik Gibraltara nakon priznanja od Uefe

VIDEO

Uefa je u petak na sastanku izglasala puno povjerenje Gibraltaru, koji je postao punopravni član krovne europske nogometne organizacije.

Priznavanje Gibraltara, britanskog teritorija na jugu pirenejskog poluotoka, kao 54. članice Uefe, podignut će mnogo prašine u Španjolskoj jer će Gibraltar kao nezavisan moći nastupiti u europskim i svjetskim nogometnim natjecanjima.

Naime, Španjolska i danas Gibraltar priznaje pod svoj teritorij, a protivljenje priznavanju u Uefi išlo je do te mjere da je Španjolski nogometni savez prijetio povlačenje Reala i Barcelone iz europskih natjecanja.

Gibraltar je dobio većinu glasova, prekinuvši 16-godišnju pravnu bitku za priznavanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sad smo u Uefinoj obitelji. Imali smo jako puno protivnika u Španjolskoj, ali sad moramo raditi zajedno - rekao je izbornik gibraltarske reprezentacije Allen Bula.

Predsjednik Uefe Michel Platini rekao je da će učiniti sve kako Španjolska i Gibraltar ne bi međusobno igrali u natjecanjima.

- Gibraltar neće igrati u istoj kvalifikacijskoj skupini kao Španjolska - rekao je Platini navevši slučaj Azerbajdžana i Armenije, koji također ne igraju u istoj skupini zbog napete političke situacije.

S 30.000 stanovnika Gibraltar je najmanja članica Uefe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener