Obavijesti

Sport

Komentari 19

Udinese namučio Arsenal, a Plzen iznenadio København

Udinese namučio Arsenal, a Plzen iznenadio København
8

Prvi susreti četvrtog pretkola Lige prvaka dalo je prve pobjednike i prve poražene. Arsenal se mučio s Udineseom, ali na kraju ipak slavio, kao i Lyon i Victoria Plzen

VIDEO

Odigrano je pet prvih dvoboja posljednjega, četvrtog pretkola nogometne Lige prvaka. Udinese je na gostovanju u Londonu moglo šokirati Arsenal. Momčad Arsenea Wengera ipak sje slavila 1-0.

Do pozitivnih rezultata došli su također Lyon našeg Dejana Lovrena na Gerlandu protiv kazanskog Rubina 3-1 pobjedom, kao i češki Plzen koji je istim rezultatom slavio u gostima kod Københavna, lanjske senzacije natjecanja (sudionik osmine finala).

Dobro su također prošli Benfica u Enschedeu protiv Twentea (2-2) i Sturm kod BATE Borisova (1-1).

Arsenal je na Emiratesu minimalno pobijedio Udinese pogotkom Thea Walcotta na asistenciju Aarona Ramseyja u četvrtoj minuti.

Arsenal je kod kuće na Emiratesu bio bolji od Udinesea. Iako su 'topnici' slavili s 1-0 i to golom Thea Walcotta nisu se namatnuli igrom na terenu. Talijani mogu samo žaliti za tri vrlo izgledne šanse koje su im mogle osigurati puno mirniji uzvrat u Udinama, 24.kolovoza.

Rezultatom koji će biti teško, ali ne i nemoguće okrenuti u Udinama najviše je razočaran trener talijanskog prvoligaša Francesco Guidolin. Njegova je momčad nakon loših početnih 15 minuta pokazala vrlo dobru igru, držala Arsenal, imala i nekoliko prilika za gol koje nije uspjela realizirati. Minimalnih 1-0 za Udinese je ipak poražavajuć. Imali su sreće pred kraj susreta kada ih je njihov golman Hadanovič spasio sigurnog gola ponovno raspoloženog Walcotta.

U uzvratu Udineseu neće biti laka, no ako bude igrap kao u drugom poluvremenu ni Arsenalu gostovanje kod Talijana neće proći bez muka. No momčad Arsenea Wengera u drugoj će utakmici moći računati na Robina Van Persiea koji će protivnicima na centru vjerojatno stvarati više problema od Chamakha.

Udinese je u susret krenuo pod ručnom što su iskoristili odmah Gervinho i Walcott, krenuli vrlo žustro i već u četvrtoj minuti postigli odlučujući gol. Obrana Udinesea pustila je previše prostora Ramseyju koji je uposlio Walcotta koji nije mogao promašiti. Arsenal je iskoristio trenutak i preko Ramseyja, zaslužnog za prvi gol, ali i Songa stvarao najviše problema crno-bijelima. Trebala je i dobra šansa Gervinha za se Udinese razbudi i zaigra. 

Kada je Udinese konačno proigrao bile su to muke po Arsenalu. Asamoah je prvo propustio priliku, a onda je Di Natale dobrano zatresao gredu. Najbolju šansu ipak nije iskoristio Armero koji je napravio sve sam, osim pospremiti loptu iza leđa Szczęsnya.

U nastavku susreta treću stopostotnu šansu nije iskoristio opet Di Natale i to je Udinese na kraju koštalo minimalnog poraza, ali ipak poraza. Šteta za Talijane koji su imali priliku srušiti Arsenal.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u sjajnoj predstavi Lyona koji je na Gerlandu neugodni Rubin mogao dobiti uvjerljivije od 3-1. Gosti su poveli golom Djadjuna u trećoj minuti, kada je gostujući centarfor nakon kornera bio brži od zakašnjelog bloka hrvatskog stopera domaće momčadi. Golovima Gomisa (već u 10. minuti), Kverkelije (autogol) u Brianda momčad Remija Gardea ipak je došla do sigurne pobjede dokazavši da je bolja momčad.

Da je bolja momčad dokazivala je i Benfica većim dijelom gostovanja kod Twentea. Odličnom igrom preokrenuli su igrač Jorgea Jesusa 1-0 rano vodstvo domaćina koji su poveli sjajnim golom De Jonga. Još ljepše izjednačio je Oscar Cardozo pogotkom iz plasiranog udarca s preko 25 metara, da bi najljepši pogodak bio onaj za vodstvo lisabonske momčadi u 35. minuti. Krasnu akciju sastavljenu od proigravanja "na prvu loptu" sjajnim je povratnim dodavanjem okrunio Belgijac Witsel, dok je loptu u praznu mrežu gurnuo Nolito.

Liga prvaka, prve utakmice 4. pretkola, rezultati:

København – Plzen 1-3 (Ottesen 69 / Ottesen 52-ag, Pilar 59, Fillo 79)

BATE – Sturm 1-1 (Simić 59 / Weber 12)

Twente – Benfica 2-2 (De Jong 6, Ruiz 80 / Cardozo 21, Nolito 35)

Arsenal – Udinese 1-0 (Walcott 4)

Lyon – Rubin 3-1 (Gomis 10, Kverkelija 40-ag, Briand 71 / Djadjun 3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka