Sport

Komentari 29

Uefa će superligaše izbaciti iz Lige prvaka na dvije sezone?! 'Njima je Zemlja ravna ploča'

Uefa će superligaše izbaciti iz Lige prvaka na dvije sezone?! 'Njima je Zemlja ravna ploča'

Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus i Milan i dalje ne žele odustati od projekta koji su zagovarali, a to znači da se kockaju s izbacivanjem iz Lige prvaka na dvije godine

Uefa je spremna poduzeti ozbiljne sankcije protiv klubova koji i dalje nisu odustali od projekta zvanog Superliga!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vijest je u eter emitirao ESPN pozivajući se na svoje izvore, a te sankcije mogle bi rezultirati dvogodišnjim izbacivanjdm iz Uefinih klupskih natjecanja.

Proteklih deset dana krovna europska nogometna organizacija provela je ozbiljne razgovore sa svih 12 klubova-osnivača Superlige kako bi našli zajednički jezik i zasad je to uspjela sa sedam klubova; Arsenalom, Atletico Madridom, Chelseajem, Liverpoolom, Manchester Cityjem, Manchester Unitedom i Tottenhamom.

45th Ordinary UEFA Congress

Ostalih pet, a to su Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus i Milan i dalje ne žele odustati od projekta koji su zagovarali, a to znači da se kockaju s izbacivanjem iz Lige prvaka, rekosmo, na dvije godine.

Međutim, to bi se moglo pretvoriti u ozbiljnu pravnu bitku jer i Uefa i klubovi imaju svoje argumente. Ukoliko, pak, se još dva kluba priklone Uefi, a to je ukupno devet, projekt Superlige i formalno bi završio jer tako stoji u propisima te tvorevine. Upravo to sada nastoji učiniti Uefa u nagovoru još dva kluba. Inter je zasad najbliži kao osmi.

UEFA Champions League Group Stage Draw in Monaco

- Očita je razlika između engleskih klubova i preostalih šest. Englezi su se prvi povukli priznavši pogrešku - rekao je Uefin predsjednik Aleksander Čeferin.

- Podijelio bi ih u tri skupine; na Engleze, na Atletico, Milan i Inter i one koji misle da je Zemlja ravna ploča i da Superliga još uvijek postoji. Svi su odgovori, makar različito, ali svi će biti kažnjeni. Na koji način, to ćemo još vidjeti...

U prijevodu, nogometna se bitka za prevlast i dalje nastavlja...

Najčitaniji članci