Sport

Komentari 17

Finale Lige prvaka 23. kolovoza u Lisabonu, Dinamovi 'fakini' igraju u Nyonu 16.-25. kolovoza!

Finale Lige prvaka 23. kolovoza u Lisabonu, Dinamovi 'fakini' igraju u Nyonu 16.-25. kolovoza!

Uefin Izvršni odbor napokon je donio sve ključne odluke o europskome nogometu nakon udarnog vala pandemije korona virusa. Znaju se termini i lokacije završnice Lige prvaka i Europske lige

Dinamovi juniori će svoj nastavak u pohodu u Ligi prvaka imati na turniru u Nyonu, između 16. i 25. kolovoza! Odlučeno je to na sastanku Uefinog Izvršnog odbora. Dinamov protivnik u četvrtfinalu je portugalska Benfica.

Donesena je odluka da će se finale najduže i najrazvučenije Lige prvaka u njenoj povijesti igrati - 23. kolovoza u Lisabonu (četvtrfinala od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza).

VIDEO: HRVATSKI PRVAK DINAMO U LIGI PRVAKA

Mijenja se, višom silom, i format: u četvrtfinalu će se igrati samo jedna utakmica na svojversnom 'Finale eight' sa svim mečevima na Sportingovom stadionu 'Jose Alvalade' i Benficinom 'stadionu svjetlosti', Estadio da Luz.

Završnica Europske lige bit će u Njemačkoj i to od 10. kolovoza po istom načelu kao kod Lige prvaka, završnicu će ugostiti Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Köln.

Ostalo je odigrati četiri uzvrata osmine-finala Lige prvaka (Man City - Real, Bayern - Chelsea, Juventus - Lyon, Barcelona - Napoli) 8. kolovoza. Onda se pobjednici tih susreta pridružuju Atalanti, Leipzigu, PSG-u i Atleticu u Lisabonu u kojem će od 12. do 23. kolovoza igraju 'Final 8' Lige prvaka.

Ovogodišnji europski Superkup trebao  bi se igrati u Budimpešti 24. rujna.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin i njegov Izvršni odbor donijeli su odluku i o kalendaru za sljedeću 2020/21 sezonu kako za Ligu prvaka i Europsku ligu, a Slovenac je potvrdio da će se Euro 2021. igrati u predviđenom terminu u kojem se trebao igrati i ove godine, a to je od 11. lipnja do 11. srpnja. 

Konkretno: pretkola LP i EL igrat će se po novom kalendaru, ali - na jednu utakmicu, osim playoffa Lige prvaka.

To su informacije silno zanimljive Dinamu, Rijeci, Hajduku, Lokomotivi, Osijeku... I svima ostalima koji se kroz HNL mogu dokopati barem dvije europske utakmice sljedeće sezone!

Kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka: 

Pretkolo pretkola: 8. i 11. kolovoza

Prvo pretkolo: 18. i 19. kolovoza

Drugo pretkolo: 25. i 26. kolovoza

Treće pretkolo: 15. i 16. rujna

Play-off: 22. i 23. rujna (uzvrati tjedan dana kasnije)

Kalendar kvalifikacija za Europa ligu:

Pretkolo pretkola: 20. kolovoza

Prvo pretkolo: 27. kolovoza

Drugo pretkolo: 17. rujna

Treće pretkolo: 24. rujna

Play-off: 1. listopada (uzvrati tjedan dana kasnije)

 

 

Najčitaniji članci