Obavijesti

Sport

Komentari 0

Uefa kaznila Barića zbog homofobije s 1825 eura

Uefa kaznila Barića zbog homofobije s 1825 eura
1

Bivši hrvatski izbornik Otto Barić mora platiti 1825€ zbog homofobnih izjava iz 2004. Tužila ga udruga “Nogomet protiv rasizma”

VIDEO

Ja bum se žalil. Je, znam da piše da se nemrem žaliti, ali žalil bum se i već sam angažiral izvrsnoga advokata. Bila je to prva reakcija Otta Barića, trenutačno albanskog izbornika, na kaznu koju su mu odrezali Uefini “disciplinci” zbog izjava kojima diskriminira homoseksualce. Barić zbog svojih homofobnih stavova, izrečenih još 2004. godine dok je bio hrvatski izbornik, mora platiti kaznu od 3000 švicarskih franaka (1825 eura). - Sve su prenapuhali, pa je od muhe ispal slon. Zato je i cijeli postupak trajao tako dugo i Uefa je odredila relativno blagu kaznu jer zapravo ne može dokazati jesu li moje riječi bile doslovno prenesene - rekao je Barić. Svaki naš pokušaj da mu postavimo još koje pitanje, prekidao je uvijek s istom rečenicom: - To je sve što vam o tome imam za reći. Ni riječ više! Otteku su prisjela njegova vlastita razglabanja na temu homoseksualizma. Prije tri i pol godine bio je prilično rječit, pa je govorio: “Homoseksualizam nije dobar. Homoseksualcima, a ja ih mogu našnjofati na deset metara, nema mjesta u mojoj reprezentaciji. Otkrio bih ih za deset minuta po načinu govora i ponašanju. Neka u svojoj kući rade kaj hoće, ali ja svojeg unuka sigurno neću poslati na balet ako znam da je voditelj homoseksualac”. Već idući dan engleski su ga mediji razapeli, a moćna gay zajednica prijavila Uefi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića