Obavijesti

Sport

Komentari 46

Uefa: Mijenjamo VAR pravilo, pa zaleđe od 1 cm nije zaleđe!

Uefa: Mijenjamo VAR pravilo, pa zaleđe od 1 cm nije zaleđe!
2

Ne možemo dopustiti da cijela sezona jednog kluba ili reprezentacije propadne zbog jednog zaleđa od jednog centimetra. Jer zaleđe od 1 cm i nije zaleđe, kaže Aleksander Čeferin

VIDEO

Predsjednik Uefe, Slovenac Aleksander Čeferin (52), javno je podijelio planove i ideje krovne organizacije europskog nogometa nakon sastanka sa vodećim ljudima iz 'Liga petice'. Najzanimljivija je zapravo potvrda promjene pravila o zaleđu.

Pokretanje videa...

01:01

- Ne možemo dopustiti da cijela sezona jednog kluba ili reprezentacije propadne zbog jednog zaleđa od jednog centimetra. Jer zaleđe od 1 cm: nije zaleđe! Podebljat ćemo linije kojima VAR provjerava zaleđe - kaže Čeferin.

- To ćemo uvesti u Ligi prvaka i u Europskoj ligi, a odluku o širini linija možemo dovesti sami jer nadležno tijelo (IFAB, International Football Association Board) nema striktne odredbe po tom pitanju - pričao je Čeferin među redcima naznačujući kako bi novo pravilo u određivanju zaleđa uz pomoć VAR-a možda moglo zaživjeti i već na Europskom prvenstvu koje se igra ovog ljeta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Wenger tražio, Fifa nema ništa protiv: Nova pravila za zaleđe
Wenger tražio, Fifa nema ništa protiv: Nova pravila za zaleđe

Hrvatska je na Euru 2020 u skupini sa Engleskom, Češkom i još nepoznatom reprezentacijom koju će izlučiti dva play-off para: Škotska-Izrael i Norveška-Srbija (te se utakmice igraju 26. i 31. ožujka).

- Za mene je i pravilo o penalima zbog igranja rukom dosta dvojbeno, ali još ne znamo kako to korigirati, a jako puno razgovaramo tj. radimo po tom pitanju. Inače, vrlo smo blizu i dogovora o novom i boljem formatu Lige prvaka sa Europskom udrugom klubova koja je shvatila da je europski klupski nogomet jedan posebni i nedjeljivo povezani eko-sustav - pričao je predsjednik Uefe za Sky Sports.

'Ma nećemo više poništavati golove jer je nos bio u zaleđu'
'Ma nećemo više poništavati golove jer je nos bio u zaleđu'

- Čuli smo želje i ideje klubova i još će biti razgovora, ali na kraju se zna čija je zadnja i čija se mora poštivati. To je odluka Izvršnog odbora Uefe! Kao predsjednik Uefe mogu reći da 95% europskih klubova razumije načela specifičnosti europskog sportskog modela i posebno nogometa - rekao je Aleksander Čeferin.

Na djelo, dakle, izlazi i utjecaj legendarnog Arsenea Wengera (70) koji je sada šef globalnog razvoja u Fifi, a kako možete pročitati i u vezanim člancima, već neko vrijeme ističe upravo besmislenost i štetnost pravila o '1 cm offsidea'.

Nije posebno istaknuo, ali svi znamo da su onih 5% koji ta načela ne razumiju: 5% najbogatijih europskih klubova. 'Sit gladnom ne vjeruje'. U nogometu posebno.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...