Sport

Komentari 4

Uefa pod pritiskom: Hoće li Rusi ostati bez finala Lige prvaka?

Uefa pod pritiskom: Hoće li Rusi ostati bez finala Lige prvaka?

Sankt Peterburg trebao bi biti domaćin finala Lige prvaka 28. svibnja, no Uefa je pod pritiskom zbog vojne akcije Vladimira Putina u Ukrajini da premjesti tu utakmicu izvan Rusije

Uefa razmišlja o promjeni mjesta održavanja ovogodišnjeg finala Lige prvaka, čiji je domaćin ruski Sankt Peterburg, zbog zaoštrene političke situacije i situacije na istoku Ukrajine, javlja BBC.

POGLEDAJTE VIDEO: Vladimir Putin

Akcija ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je potpisao dekret kojim se priznaje neovisnost proruskih samoproglašenih republika Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, već je izazvala prve reakcije na području sporta.

Već je bilo poziva da bi Uefa trebala Rusiji oduzeti status domaćina finalne utakmice Lige prvaka zbog događanja u Ukrajini. Domaćin prestižne utakmice trebao bi biti Sankt Peterburg gdje se finale igra 28. svibnja.

Uefa je danas još jednom naglasila da ne planira nikakve promjene u provedbi natjecanja, ali pozorno prati razvoj događaja.

Krovno europsko nogometno tijelo je pod pritiskom zbog situacije u Ukrajini i Putinova slanja vojske u okupirana područja, piše The Guardian.

U Sankt Peterburgu živi hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren, nogometaš Zenita. Osim njega, u ruskoj ligi igraju Nikola Moro (Dinamo Moskva), Tin Jedvaj (Lokomotiv Moskva), Filip Uremović i Silvije Begić (Rubin Kazanj), Mateo Barać (Krilja Sovjetov), Danijel Miškić (Ural Jekaterinburg), Filip Mrzljak (Ufa) i Zoran Nižić (Terek Grozni).

Jedino je Zenit još aktivan u Europi ove sezone, a Uefa surađuje i s plinskim gigantom Gazpromom, koji sponzorira Euro, Ligu prvaka i Europsku ligu.

Najčitaniji članci