Obavijesti

Sport

Komentari 75

Uefa potvrdila: Hrvatska iduće sezone s 2 kluba u Ligi prvaka

Uefa potvrdila: Hrvatska iduće sezone s 2  kluba u Ligi prvaka
1

Hrvatska će iduće sezone u borbu za Europu krenuti s pet predstavnika. Dvije najbolje momčadi će uigrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a tri kluba će se natjecati u kvalifikacijama za Europsku ligu

Hrvatska će od iduće sezone imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Uefa je potvrdila pristupne liste, piše HNS na svojoj službenoj stranici.

Hrvatska će iduće sezone u borbu za Europu krenuti s pet predstavnika. Dvije najbolje momčadi će uigrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a tri kluba će se natjecati u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Mjesto do skupina Lige prvaka hrvatski će prvak tražiti od drugog pretkola kroz "put prvaka", a viceprvak svoje natjecanje započinje u drugom pretkolu, ali u "ligaškom putu" gdje svoje natjecanje započinju i doprvaci Turske, Nizozemske, Austrije, Češke i Grčke.

Drugo pretkolo Lige prvaka iduće se godine igra 21. i 22. srpnja, odnosno 28. i 29. srpnja.

Što se tiče Europske lige, promjena u odnosu na ovu sezonu je ta da će se i treća i četvrta najbolja hrvatska momčad u natjecanje uključiti u drugom pretkolu, a pobjednik domaćeg Kupa svoje natjecanje počinje u trećem pretkolu.

Utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 23. i 30. srpnja, a treće je na rasporedu 6. i 13. kolovoza.

Pokretanje videa ...