Sport

Komentari 42

Uefa povukla rumunjske suce: Nizozemac sudi nastavak PSG-a

Uefa povukla rumunjske suce: Nizozemac sudi nastavak PSG-a

Uefa je još u utorak, pod povećanim pritiskom zbog sudaca, najavila njihovu promjenu, što je nešto što se do sada nije dogodilo. Igrači Bašakšehira su napustili teren zbog rasizma...

Uefa je u srijedu objavila da će Nizozemac Danny Makkelie suditi utakmicu Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira koja će se nastaviti danas u 18,55 sati nakon što je prekinuta u utorak jer je četvrti sudac rasistički vrijeđao pomoćnog trenera turskog kluba.

Uefa je još u utorak, pod povećanim pritiskom zbog sudaca, najavila njihovu promjenu, što je nešto što se do sada nije dogodilo. Igrači su odlučili napustiti teren u 14. minuti susreta u znak prosvjeda protiv četvrtog suca Rumunja Sebastiana Coltescua.

On je pomoćnog trenera Basaksheira Pierrea Achillea Weboa nazvao  "negru" (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudac isključio Kamerunca zbog prigovora.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Nakon nekoliko minuta razgovora između igrača i članova stožera oba kluba bilo je jasno da se utakmica ne može nastaviti s Coltescuom.

- Ne možemo igrati s takvim sucem - izjavio je Kylian Mbappé, zvijezda PSG-a.

Sinoć kasno Uefa je službeno odlučila da 37-godišnji Makkiele, koji je do sada sudio na 26 utakmica Lige prvaka, a među njima i susret između PSG-a i RB Leipziga 24. studenog (1-0), sudi nastavak prekinute utakmice.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Pomoćni suci će biti Nizozemac Mario Diks i Poljak Marcin Boniek, a njegov sunarodnjak Bartosz Frankowski će obnašati dužnost četvrtog suca.

Suci u VAR sobi Talijani Marco di Bello i Maurizio Mariani nisu promijenjeni.

Najčitaniji članci