Obavijesti

Sport

Komentari 20

UFC se sjetio Mirka Filipovića: Kako je ovo uspio preživjeti?

UFC se sjetio Mirka Filipovića: Kako je ovo uspio preživjeti?

Cro Cop je 2004. imao plodonosnu godinu u PRIDE-u. Borio se čak osam puta, a sve je otvorio borbom protiv Rona Watermana 1. veljače. Slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi

VIDEO

Još malo pa će proći i tri godine od rečenice koja je šokirala Hrvatsku. Legendarni Mirko Filipović (47) je u ožujku 2019. godine otišao u mirovinu nakon što je pretrpio moždani udar. Nekoliko puta je odlazio u mirovinu, ali ovaj put je bilo drugačije. Svaki teži udarac donio bi velike posljedice pa nije ni trenutka razmišljao. Rekao je konačno zbogom borilačkom sportu kojem je dao toliko toga.

Pokretanje videa...

Olmo kod Cro Copa 00:38

Posljednji meč imao je 16. veljače 2019. godine protiv Roya Nelsona. Revanširao mu se za poraz iz 2011. godine pa se može reći kako je otišao sa stilom. I to kakvim. Serijom od deset uzastopnih pobjeda. 

Cro Cop je jedan od onih koji je proslavio MMA. Bio je jedan od pionira i u svome vrijeme jedan od najvećih, a put je utabao mnogim generacijama koje su došle, ali i koje dolaze.

Kako ne bi izblijedilo sjećanju na legendarnog Mirka i kako bi mlade generacije shvatile o kakvom velikanu je riječ, pobrinuo se UFC. Najjača MMA organizacija na svijetu je još davno kupila PRIDE po čijim okriljem je Filipović i nastupao. U međuvremenu su ugasili tu japansku organizaciju, ali videozapisi legendarnih borbi su ostali sačuvani.

Cro Cop je 2004. imao plodonosnu godinu u PRIDE-u. Borio se čak osam puta, a sve je otvorio borbom protiv Rona Watermana 1. veljače. Od te večeri prošlo je 18 godina, a svega se prisjetio UFC koji je video spomenute borbe objavio na Facebooku. 

Hrvatski borac slavio je prekidom u prvoj rundi nakon žestoke serije udaraca. Izvukao se iz jedne teške situacije, uslijedio je smrtonosni high-kick pa serija udaraca. Watermana je završio udarcima nogom u glavu dok je ležao na tlu, što je danas zabranjeno. Američki borac je ležao, nije se mogao pomaknuti, ali i dalje ga Mirko nije uspio odvesti u zemlju snova. Kada je vidio gdje to vodi, sudac je prekinuo borbu.

Mirko je te 2004. godine pobijedio u sedam od osam borbi, a taj jedini poraz mu je jedan i od najbolnijih u karijeri. Kevin Randleman ga je nokautirao 25. travnja, ali Cro Cop mu se revanširao svladavši ga giljotinom na Staru godinu. 

Četiri godine kasnije hrvatski borac je došao i do najvećeg uspjeha u karijeri. U legendarnoj Saitama Areni 2006. godine pobijedio je Josha Barnetta, osvojio turnir u PRIDE-u i upisao se u povijest ovog sporta. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka