Sport

Komentari 53

Ugostili Dinamo pa izbačeni iz lige: 'Modri' opet u Varaždinu

Ugostili Dinamo pa izbačeni iz lige: 'Modri' opet u Varaždinu

SPEKTAKL Dinamo je posljednji put u HNL-u u Varaždinu igrao 2012. Bila je to posljednja utakmica ondašnjeg Varaždina prije izbacivanja iz 1. HNL. Prvak stiže u barokni grad (19 sati)

U ožujku 2012. godine Dinamo je posljednji put igrao u gostima protiv Varaždina. Zagrepčani su pobijedili 4-0, a večeras nakon sedam godina igraju protiv Varaždina u baroknom gradu.

Trener varaždinskog prvoligaša, koji je dva tjedna kasnije izbačen u najniži rang, bio je Branko Janžek. Varaždinci su se dobro držali, no ipak u drugom dijelu Dinamo je postigao četiri pogotka. Zabijali su Ibáñez, Tomečak te Alispahić i Krstanović koji su ušli s klupe.

Sada sedam godina kasnije u Dinamu nema ni jednog igrača od prije sedam godina. U varaždinskom sastavu je, iako sadašnji NK Varaždin i prijašnji nisu isti klub, jedan igrač koji počeo susret prije sedam godina. Riječ je o Dominiku Glavini, ofenzivnom veznjaku.

- Uh, što sam star - smije se Glavina koji se prisjetio te utakmice.

- Tada je Dinamo, kao i danas, imao strašnu momčad. Kada gledate ta imena Kovačić, Vrsaljko, Vida, sve današnji reprezentativci. Mi smo imali mladu momčad, kao što imamo i danas. Sada sam ja među iskusnijima - objasnio je Glavina koji je u ovih sedam godina promijenio šest klubova.

 

dinamo dinamo

Bio je u Beitaru iz Jeruzalema, Slaven Belupu, Interu iz Zaprešića, Rudaru iz Velenja, rumunjskom prvoligašu Universitatea Craiovi i ciparskom Enosisu.

- Ne bih se osvrtao unazad. Trenutno sam u Varaždinu, zdrav sam i želim odigrati kvalitetnu sezonu - dodao je Glavina.

Od igrača koji su 2012. godine odigrali posljednju utakmicu s Dinamom u Varaždinu Glavina je u kontaktu s Jagačićem.

Također, zanimljivo je da je baš Glavina svoj prvi pogodak u 1. HNL zabio upravo Dinamu. Bilo je to 7. kolovoza 2010. godine kada je tada 17-godišnji Međimurac svojim golom u 66. minuti donio remi (1-1) Varaždincima.

- Taj gol pamtim cijeli život. Donio sam tada remi svojem sastavu protiv Dinama, ne bih imao ništa protiv da se isti scenarij ponovi i devet godina kasnije - rekao je Glavina, koji je pun hvale za hrvatskog prvaka.

- Oni su megamomčad, na svakoj poziciji imaju dva vrhunska igrača - završio je Dominik Glavina.

Najčitaniji članci