Obavijesti

Sport

Komentari 11

Uhvatio se za prsa i zgrčio se. Delašu je život spasio doktor

Uhvatio se za prsa i zgrčio se. Delašu je život spasio doktor
1

Ante Delaš će zbog ozljede pluća zaigrati tek za dva i pol mjeseca. Na utakmici sa Zvezdom dobio je težak udarac u desni dio toraksa te je došlo do ozljede pluća...

VIDEO

Dok je utakmica trajala, rekla sam mužu da mi se čini kako Ante teško diše, a on mi je ljutito odbrusio: ‘Ti stalno nešto vidiš’, ispričala je Vesna Delaš, majka Cedevitina košarkaša Ante. Ali ovaj put bila je u pravu.

Ante Delaš (25) nakon utakmice teško je disao. Pluća su ga toliko boljela da se nije uspio ni vode napiti. Cedevitin liječnik Tomislav Cerovečki odmah je reagirao, pregledao ga i otpremio u bolnicu.

Na utakmici protiv Crvene zvezde Ante je dobio težak udarac u desni dio toraksa, došlo je do ozljede pluća, odnosno do izljeva krvi i zraka između pluća i ovojnice.

- Kad smo došli u svlačionicu, Ante nije nikako mogao doći do riječi, bio je nekako ukočen - opisao je Tomislav Zubčić, kojemu, kao i cijeloj momčadi, nije bilo jasno što se događa s njihovim suigračem.

- Držao se za prsa i loše se osjećao. Mislili smo da nešto nije u redu s njegovim rebrima - dodao je Marino Baždarić.

Klupski doktor Tomislav Cerovečki brzo je shvatio da je stvar puno ozbiljnija. Polegao je Delaša na stol i vrlo brzo donio, pokazalo se poslije, točnu dijagnozu.

- Hvala doktoru, sumnjali su na napuknuto rebro i da su ga sinoć s hladnim oblozima poslali kući, tko zna kako bi sve završilo. Nasreću, doktor ga je za svaki slučaj poslao na snimanje - rekla je mama Vesna i dodala:

- Antina djevojka Jelena i ja došle smo u Zagreb i posjetile ga na intenzivnoj njezi. Još mu između rebara viri cjevčica kroz koju izlazi višak zraka. Dobro se osjeća, dobro je raspoložen. Nasmijao se i rekao mi: ‘Zamisli, mama, meni su sudili faul, a vidi gdje sam završio’.

Antu čekaju najmanje dva mjeseca oporavka, ali iz bolnice bi ga trebali pustiti već za nekoliko dana. Delaš ne može dočekati.

- Rekao mi je da mu najteže pada to što leži zatvoren u četiri zida bez mobitela i ikakvoga kontakta - rekla je mama Vesna.

Pluća se skupila pa nije mogao do daha

Hematopneumotoraks je izljev krvi i zraka između pluća i ovojnice. To je teška i vrlo bolna ozljeda. Zbog zraka i tekućine pluća se skupljaju, bez funkcije su i postaje nemoguće disati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka