Obavijesti

Sport

Komentari 38

Francuzi jači od munja i oluja: Nisu im trebali Zidane i Platini

Francuzi jači od munja i oluja: Nisu im trebali Zidane i Platini
23

Francuska je u 2. kolu skupine D dobila Ukrajinu 2-0. Prva je to pobjeda na Euru za Francusku bez Zidanea ili Platnija u momčadi. Oluja je prekinula utakmicu 60 min.

VIDEO

Ukrajina je pala u tri minute. Držali su se protiv Francuske 53 minute. No dotad nesavladivi Pjatov morao je po loptu u mrežu. Menez i Cabaye utišali su Donbass Arenu nakon utakmice koja je ušla u povijest. 

Francuskoj je ovo prva pobjeda na europskim nogometnim prvenstvima bez Platinija ili Zidanea u momčadi.

A zbog žestoke oluje praćene grmljavinom i obilnom kišom, nizozemski sudac Bjorn Kuipers nakon samo četiri minute prekinuo je utakmicu u Donjecku. Nikad prije utakmica svjetskog ili europskog prvenstva nije prekinuta zbog vremena.

Nakon sat vremena igrači su se vratili na teren i nastavili susret. Ukrajina se očekivano branila i tražila šanse preko brzih kontranapada, a Francuska je dominirala. Samo zahvaljujući sjajnom ukrajinskom golmanu Pjatovu Francuzi su na odmor otišli bez gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No u drugom su Francuzi napravili pravi posao i uzeli očekivana tri boda protiv slabijeg protivnika. Puno je bolje izgledala Francuska nego u prvoj utakmici Eura protiv Engleske (1-1).

Riječ izbornika:

Oleg Blohin:

- U prvom smo dijelu bili izjednačeni, a u drugom je Francuska bila bolja i zabila. Zadovoljan kako smo igrali, ali nismo napravili sve što smo napravili. Stali smo igrati nakon drugog gola i to mi se ne sviđa. Morat ću popričati s igračima. Pa nije ovo ukrajinska liga. Ne možemo odigrati onako dobro prvu utakmicu, a potom ovako loše drugu. Nemojte me pitati tko je loše igrao. To ću reći svojim igračima. Francuzi su jedni od favorita turnira - rekao je ukrajinski izbornik Oleg Blohin.

Laurent Blanc:

- Uh, bojali smo se da nećemo igrati nakon oluje. A htjeli smo to odraditi danas. Teren je bio jako dobar ako se uzme u obzir količina kiše koja je pala na njega. Dobro smo igrali, znali smo da su Ukrajinci brzi i da će igrati na kontre. Bila je ovo jako važna utakmica za nas. Dominirali smo, zasluženo smo dobili i odigrali vrlo odgovorno. Rekao sam igračima da se opuste i igraju kako znaju - rekao je francuski izbornik Laurent Blanc.

Zanimljivosti:

  • Ukrajina nikad nije dobila Francusku
  • Francuska do ove utakmice u osam natjecateljskih utakmica zaredom nije znala za pobjedu
  • Francuska nikad nije dobila utakmicu na Euru bez Zidanea ili Platinija u momčadi, sve do ove utakmice
  • Ovo je prvi put na Euru da je utakmica prekinuta zbog nevremena

Euro 2012, skupina D, 2. kolo:

Ukrajina - Francuska 0-2 (Menez 53, Cabaye 56)

A sve o Euru i hrvatskoj reprezentaciji čitajte u SPECIJALU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.