Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ukrajinci će bojkotirati Igre ako tamo budu primili Ruse: 'U ratu su nam poginula 262 sportaša'

Ukrajinci će bojkotirati Igre ako tamo budu primili Ruse: 'U ratu su nam poginula 262 sportaša'

Među poginulima samo ove godine bili su umjetnički klizač Dmitro Šarpar, koji je poginuo u borbi u blizini Bahmuta, i Volodimir Androščuk, 22-godišnji prvak u desetoboju

VIDEO

Ruski rat protiv Ukrajine odnio je živote 262 ukrajinska sportaša i uništio 363 sportska objekta, rekao je u subotu ministar sporta zemlje Vadim Hutsait, tvrdi Reuters.

Reuters nije mogao neovisno potvrditi broj poginulih ukrajinskih sportaša niti koliko je objekata uništeno.

Pokretanje videa...

SPAŠAVANJE LJUDI U ZAPORIŽJU 00:43

Nakon ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu u veljači 2022., brojni ukrajinski sportaši nacionalne razine dobrovoljno su uzeli oružje u ruke kako bi branili svoju zemlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među poginulima samo ove godine bili su umjetnički klizač Dmitro Šarpar, koji je poginuo u borbi u blizini Bahmuta, i Volodimir Androščuk, 22-godišnji prvak u desetoboju. 

Sastajući se s gostujućim predsjednikom Međunarodne federacije gimnastike, Morinarijem Watanabeom, Hutsait je rekao da nijedan sportaš iz Rusije ne bi trebao nastupiti na Olimpijskim igrama ili drugim sportskim natjecanjima.

'Svi oni podržavaju rat'

- Svi oni podržavaju ovaj rat i posjećuju događaje koji se održavaju u znak podrške ovom ratu - rekao je Hutsait, prema transkriptu na web stranici predsjednika Volodimira Zelenskog.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) preporučio je postupni povratak ruskih i bjeloruskih sportaša u međunarodna natjecanja kao neutralnih, ali još nije odlučio o njihovom sudjelovanju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Ukrajina je u petak rekla da njezinim sportašima neće biti dopušteno sudjelovati u kvalifikacijama za Igre 2024. ako se budu morali natjecati protiv Rusa, što je odluka koju je MOO kritizirao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...