Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ukrajinski kickboksač poginuo u granatiranju: Uzeo je pušku iako nije prošao obuku...

Ukrajinski kickboksač poginuo u granatiranju: Uzeo je pušku iako nije prošao obuku...

Bio je miran i dobar dečko, talentiran sportaš, nitko nije očekivao da će uzeti oružje u ruke, ali kad je došlo vrijeme za obranu svoje zemlje, nije oklijevao ni sekunde, rekao je jedan od njegovih prijatelja

U tijeku je već 13. dan ruske invazije na Ukrajinu, a iz sata u sat broj poginulih raste. Među dobrovoljnim braniteljima nalaze se i brojni sportaši koji su se vratili ili ostali u domovini kako bi stali na posljednju crtu obrane. 

Pokretanje videa ...

Evgen Zvonok (22), mladi ukrajinski kickboksač uzeo je pušku u ruke kako bi branio svoju zemlju, ali nesretni sportaš poginuo je u granatiranju regije Černihiv.

Ukrajina oplakuje tragičnu smrt mladića čije su tijelo pronašli su tek tri dana nakon zračnog napada. Zvonok nije prošao ni vojnu obuku, a u kickboxu su mu prognozirali blistavu budućnost. 

- Evgen je bio hrabar dečko koji se nikada nije povlačio i prihvaćao je baš svaki izazov. Još nedavno smo planirali odlazak na međunarodno natjecanje, a sada ga više nema -  kazao je njegov trener Serhiy Lysyuk.

Na početku ruske invazije, Zvonok se pripremao za državno prvenstvo, ali mladi Ukrajinac sport je odlučio ostaviti po strani kako bi branio svoju domovinu. 

- Bio je miran i dobar dečko, talentiran sportaš, nitko nije očekivao da će uzeti oružje u ruke, ali kad je došlo vrijeme za obranu svoje zemlje, nije oklijevao ni sekunde - svjedočio je jedan od njegovih prijatelja.