Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
133 komentara

Umjesto na jelovniku, završio je kao ljubimac velike olimpijke

Kanadska klizačica Meagan Duhamel udomila je dva psića u zemlji domaćinu ZOI-ja kako bi ih spasila da postanu dio nevjerojatne brojke od preko dva milijuna pojedenih pasa godišnje u Južnoj Koreji

Foto: Instagram
133 komentara

Imam jako mali stan u Kanadi, naravno da bih sama voljela udomiti još pasa, ali nemam ih gdje smjestiti, rekla je sjajna kanadska klizačica Meagan Duhamel koja je udomila i drugog psića predviđenog da bude poslužen kao hrana u restoranu u Južnoj Koreji.

Prvog psa Meagan je udomila u veljači prošle godine, odvela ga u Montreal i svoje obožavatelje od tada preko društvenih mreža gotovo svakodnevno obavještava o životu psića kojeg je nazvala Moo-tea. A sada, kad je već došla i na Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska srebrna u umjetničkom klizanju odlučila je spasiti još jednog psa. Ovoga, kako je objasnila, neće moći sama udomiti, no naći će mu dom u Kanadi.

Juha od psećeg mesa poslužuje se i dalje u 12 restorana u Pyeongchangu, a samo su dva restorana pozitivno odgovorila na zamolbu vlasti da prestanu posluživati pseće meso tijekom trajanja Zimskih olimpijskih igara. Više od dva milijuna pasa pojede se u Južnoj Koreji tijekom godine dana, a Kanađanka se već neko vrijeme bori da se iz restorana potpuno ukloni pseće meso iz ponude.

- Pokušali smo prisiliti restorane da maknu pse iz ponude, ali žale nam se da im na taj način ugrožavamo životnu egzistenciju - kažu čelnici Pyeongchanga.

A kako su Igre stigle u njihov grad i državu problem sa psećim farmama stigao je na naslovnice svjetskih medija, restorani i uzgajivači, ako ih tako možemo nazvati, našli su se na udaru sportaša, političara, društva za zaštitu životinja... Upravo je Meagan jedna od najglasnijih te se pridružila udruzi Humane Society International koja je proteklog tjedna spasila 90 štenaca sa pseće farme udaljene samo 40 minuta od Olimpijskog sela. Njihov trud, volja i svakodnevna borba već sada je dala ploda, no trebat će još puno ljudi poput Meagan da psi kao hrana ljudima postanu tek sjećanje na neslavnu prošlost...

Naši partneri pišu
Message