Obavijesti

Sport

Komentari 28

Umrla legenda koja je Dinamo vodila do europskog naslova

Umrla legenda koja je Dinamo vodila do europskog naslova
1

Ivica Horvat je 1967. godine u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa vodio Dinamo i osvojio trofej, naslijedivši trenera Branka Zebeca. Preminuo je u 87. godini

VIDEO

U 87. godini umro je Ivica Horvat, legendarni Dinamov nogometaš i trener. Horvat je nastupio 60 puta za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. godine osvojio srebrnu medalju.

Horvat je 1967. godine u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa vodio Dinamo i osvojio trofej, naslijedivši kao trener maksimirskog prvoligaša Branka Zebeca. Kao trener s plavima je uspio prezimiti u Europi davne 1970. godine.

Ivica Horvat igrao je za Dinamo od 1945. do 1957. godine, a zatim je igrao u frankfurtskom Eintrachtu u kojemu je i počeo trenersku karijeru.

Posljednji pozdrav legendi Dinama Ivici Horvatu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

GNK Dinamo izražava iskrenu sućut obitelji preminulog Ivice Horvata, bivšeg igrača i trenera Dinama, a ujedno i legende modrog kluba.

Horvat je u modri klub stigao 1945. godine kao pojačanje u obrambenoj liniji, a za Dinamo je nastupao sve do 1957. Nakon što je dio karijere proveo u Njemačkoj, odnosno u Eintrachtu, jedan od najboljih hrvatskih obrambenih igrača vratio se u voljeni klub 1967. godine, ali ovoga puta u funkciji pomoćnog trenera. Zajedno s trenerom Brankom Zebecom vodio je iste godine zlatnu momčad Dinama u Kupu velesajamskih gradova, a u odlučujućoj utakmici finala i velikoj pobjedi na klupi je čak i zamijenio trenera Zebeca. Horvat je tako s Dinamom osvojio veliki Kup velesajamskih gradova - najvrijedniji trofej u povijesti modrog kluba.

Istaknuti igrač i trener u Dinamu je ostao do 1970. godine, a nakon toga ponovno odlazi u Njemačku gdje je i završio svoju trenersku karijeru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta