Obavijesti

Sport

Komentari 2

Umro veliki Tibor Benedek (47)

Umro veliki Tibor Benedek (47)
7

Benedek je vaterpolo igrao kao Maradona ili Messi nogomet. Ljevak, vaterpolski umjetnik kojem su ovacije priređivali i protivnički navijači, višestruki osvajač svih zamislivih i najvećih vaterpolskih trofeja

VIDEO

Teška, prokleta bolest ugasila je život jednog od najvećih vaterpolista u povijesti i jednog od najboljih mađarskih sportaša svih vremena, Tibora Benedeka. Oči je zauvijek zaklopio sa samo 47 godina.

Iz sporta, s klupe UVSE - Vízilabde, povukao se sa prvim danom svibnja, kada mu je zbog bolesti postalo doslovno nemoguće pomagati klubu i sportu kojem je kroz više od tri desetljeća donio toliko radosti i ushita da je to gotovo nemoguće i opisati.

FILE PHOTO: Hungary

Igrao je u Ujpest Doszi, Racing Romi, Pro Reccu, Honvedu te, u ljetnoj malteškoj ligi, u Sliemi. Kao trener bio je izbornik mađarske reprezentacije i šef struke UVSE-a.

One koji vaterpolo vole i prate na Benedeka ne treba podsjećati ni slovom. Ljevoruki je velemajstor vaterpolo igrao kao Messi nogomet. Nestvarno dobro, neopisivo atraktivno i sa niskom najvećih mogućih osvojenih trofeja.

Slavko Midžor

Kao igrač - tri puta olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, peterostruki osvajač Lige prvaka. Kao izbornik - svjetski prvak. Vrh vrhova. Sve što je u vaterpolu dotaknuo pretvorilo se u zlato.

Tibor Benedek bio je jedan od onih igrača kojem publika protivničke momčadi priredi ovacije i ustane iz poštovanja na noge dok mu plješće. Kao Old Trafford Ronaldu ili Santiago Bernabeu Ronaldinhu.

Otišao je istinski, stopostotni vaterpolski genij čija je ljevica bila vaterpolsko čudo neviđeno, a potezi u bazenu - vaterpolski artizam i divota sporta za sva vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu