Sport

Komentari 10

Umro nakon nokauta: Boksački savez istražuje smrt Jordanca

Umro nakon nokauta: Boksački savez istražuje smrt Jordanca

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu jedanaest dan nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Borio se za život, no nažalost nije izdržao

Međunarodna boksačka federacija (Aiba) pokrenulo je neovisnu istragu o smrti 18-godišnjeg jordanskog boksača Rasheda Al-Swaisata, koji je preminuo prošlog mjeseca nakon zadobivene ozljede glave na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu 11 dana nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Al-Swaisat je pretrpio ozljedu glave u borbi protiv Estonca Antona Vinogradova.

Pomoć mu je prvo pružena u ringu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje je operiran. Jedanaest dana borio se za život, no nažalost nije izdržao.

Voditelj Centra za sportsku medicinu Sveučilišne bolnice Lausanne Vincent Gremeaux vodit će istragu, objavila je AIBA.

- Drago mi je pružiti podršku Aibi u ovom pitanju - rekao je Gremeaux.

- Moji zadaci kao neovisnog stručnjaka su pomoći u razjašnjavanju točnog tijeka događaja koji su doveli do boksačeve smrti i pregledati protokole i tretmane koji su slijedili povodom ove nesreće.

Osvrnut će se na okolnosti Rashedova sudjelovanja u natjecanju, prošlu medicinsku povijest, ozljedu, liječenje i protokole koji su tom prilikom slijedili.

- Boks je postigao ogroman napredak u sigurnosnom smislu i imamo sreću da su takve ozljede izuzetno rijetke u našem sportu - rekao je predsjednik AIBA-e Umar Kremlev.

Najčitaniji članci