Obavijesti

Sport

Komentari 1

Unatoč koroni u Hrvatskoj će se igrati EP: 'Uvjeti su vrlo strogi'

Unatoč koroni u Hrvatskoj će se igrati EP:  'Uvjeti su vrlo strogi'

Sportašice su poprilično izolirane, svaka ekipa u hotelu ima svoj kat, jedu u odvojenim prostorijama. Na svakom katu imamo posebne sobe za eventualne zaražane, rekla je direktorica Saveza

VIDEO

Od 22. do 30. kolovoza u Osijeku i Zenici održat će se Europsko juniorsko prvenstvo U19 za odbojkašice na kojem će nastupiti 12 ekipa među kojima i Hrvatska.

Bit će to prvo veliko europsko natjecanje nakon pauze uzrokovane pandemijom korona virusa.

- Europsko prvenstvo će se odvijati u vrlo strogim uvjetima, po pravilima i protokolu koje je propisala Europska odbojkaška federacija. Samo natjecanje u potpunosti je zatvoreno za gledatelje i medije. Ulaz u dvoranu omogućen je samo igračima, članovima stručnih stožera i osobama iz organizacije koje su prošle testiranje te moraju imati negativan rezultat na COVID-19 - kazala je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

- Sportašice su poprilično izolirane, svaka ekipa u hotelu ima svoj kat, jedu u odvojenim prostorijama. Na svakom katu imamo posebne sobe koje su pripremljene za eventualne pozitivne slučajeve i izolaciju. Uz nas je cijelo vrijeme prisutna osoba iz Epidemiološkog zavoda Grada Osijeka i Osječko- baranjske županije te isto tako i predstavnik liječničke komisije Europske odbojkaške federacije koji nadgleda tijek natjecanja i prati da se svi pridržavaju propisanih mjera. Nadamo se i vjerujemo da će sve proći u najboljem redu - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Brzo smo se prilagodili okolnostima'

Prvenstvo se održava u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka.

- Pokazali smo da smo spremni relativno brzo prilagoditi se novim okolnostima. O tome govori i činjenica da je ovo već drugo natjecanje koje pripremamo u Osijeku u ovim posebnim epidemiološkim uvjetima. Bitno je naglasiti da je Grad Osijek grad sporta u kojem ima puno profesionalnih i amaterskih sportaša, a većina građana prati i živi sport. Svi oni koji dolaze u Osijek na sportska natjecanja osjećaju se ugodno i postižu odlične rezultate. Nadamo se da će tako biti i na ovom prvenstvu koje pokazuje odmjerenost, odgovornost i posebnost - izjavio je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota.

Europsko prvenstvo će 22. kolovoza u 15 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt otvoriti Turska i Bugarska. Hrvatska juniorska vrsta prvu utakmicu igrat će istog dana protiv reprezentacije Francuske u 17.30.

Nakon Francuske, mlade hrvatske odbojkašice će igrati protiv Njemačka (22. kolovoza), Turske (24. kolovoza), Bugarske (26. kolovoza), te Rusije (27. kolovoza). U drugoj skupini u Zenici igrat će Bosna i Hercegovina, Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska.

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine nastavit će borbu za medalje u Zenici, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe razigravati od 5. do 8. mjesta u Osijeku.

'Trenirale su mjesec dana'

Hrvatske reprezentativke su u Osijeku pod posebim uvjetima trenirale proteklih mjesec dana, a ostale ekipe koje će tamo igrati Europsko prvenstvo stižu u četvrtak. Juniorke Hrvatske vjeruju kako će im upravo dvorana Gradski vrt donijeti jedno od prva dva mjesta koje ih vodi na U20 Svjetsko prvenstvo 2021. godine.  

- Uvjeti za rad su savršeni. Sigurnosne mjere malo su promijenile tijek treniranja no mi to ne osjećamo previše. Treniramo dva puta dnevno, a nakon toga u hotelu pazimo na socijalnu distancu. Očekujemo službenu potvrdu negativnih testova igračica na COVID-19 i vjerujemo da će sve proći u najboljem redu. Imamo 12 igračica koje su spremne dati najbolje od sebe i ostvariti lijep rezultat - kazao je izbornik Saša Ivanišević, dok je kapetanica reprezentacije Mirta Freund dodala:

- Stanje u ekipi je odlično. Očekivanja su velika, želja nam je pokazati se u najboljem svjetlu. Imamo poprilično tešku skupinu, ali dobro smo se pripremile i smatram da možemo igrati sa svim ekipama.

Za Hrvatsku će igrati Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz, Rebecca Scoria.

SKUPINA I (Zenica): Bosna i Hercegovina, Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija, Poljska

SKUPINA II (Osijek): HRVATSKA, Rusija, Turska, Njemačka, Bugarska, Francuska

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener