Obavijesti

Sport

Komentari 30

United bez Pogbe u Parizu lovi 0:2, a čeka ih - čudesni Mbappe

United bez Pogbe u Parizu lovi 0:2, a čeka ih - čudesni Mbappe
5

Na Parku prinčeva sudaraju se PSG i ManUtd. Francuzi nikad nisu uzeli Ligu prvaka, ali imaju 2:0 s Old Trafforda. Domaćima nedostaje Neymar, upitan je Cavani, a United u Pariz stiže bez Pogbe i još - osmorice igrača

VIDEO

Englezi i Francuzi narodi su koje baš ne veže prijateljstvo. Nogometno, Francuska je jača kao nacija tj. kad je o Svjetskim i Europskim prvenstvima riječima, ali u klupskom nogometu - Englezi su za Francuze 'tate'.

Večeras se na Parku prinčeva igra uzvrat osmine finala Lige prvaka, PSG-Manchester United. Na Old Traffordu bilo je - 2:0 za Parižane (jedini poraz Ole Gunnara Solskjaera na klupi Uniteda). United je europski gigant, PSG nikad nije osvojio Ligu prvaka.

United u moru izostanaka

Premier League - Manchester United v AFC Bournemouth

Najjači Unitedov adut je Francuz, Paul Pogba. Ali Pogba je u prvoj utakmici dobio dva žuta i večeras neće igrati. Ni on ni - još osmorica Crvenih: Herrera, Jones, Lingard, Martial, Mata, Matić, Alexis Sanchez i Valencia, svi ozlijeđeni!

Paris Saint-Germain dugoročno je bez Neymara, a pod upitnikom za nastup je treća od tri velike PSG-ove zvijezde, Edinson Cavani koji se tek oporavio od ozljede kuka i vjerojatno će, u najboljem slučaju, biti na klupi.

Mbappé je - nezaustavljiv

Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain

PSG je povijesno gledajući euro-liliputanac u odnosu na United, ali... Pariz ima 2:0 iz prve tekme, Pariz ima katarske vlasnike sa neiscrpno velikom lovom i nezaustavljivom ambicijom osvajanja Lige prvaka i za Pariz igra - Kylian Mbappé.

Čudesni Kylian Mbappé. Ne bude li ozljeda, prije ili kasnije 'zajamčena' Zlatna lopta. Sa 19 godina veće je postao svjetski prvak, Unitedu je zabio na Old Traffordu, u ovosezonskoj Ligi prvaka 4 gola, a u francuskom prvenstvu ove sezone: u 21 utakmici - 24 gola.

Tek bi ovo bila 'remuntada'

Premier League - Manchester United vs Everton

Trijumf 2:0 u gostima je silna, golema i teško propustiva prednost no Unitedu ne bi bilo prvi put da šokira svijet svojom upornošću i preokretom, PSG-u ne bi bilo prvi put da posrne u već dobitnoj situaciji.

Paris Saint-Germain četvrtfinala nije vidio od 2016. kada je ih je Barcelona slomila legendarnom 'remuntadom'. Njemački trener Tuchel podigao im je taktičku disciplinu na višu razinu, a sami protok vremena donosi im europsko iskustvo. Mbappé je u fenomenalnoj formi, a Manchester United skoro da ima više ozlijeđenih nego zdravih igrača.

Treneri imaju riječ

Premier League - Cardiff City v Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer potencira vjeru u čudo jer mu samo čudo igra:

- Treba nam vodstvo 1:0. To je neki priželjkivani preduvjet, ali kako god bilo: sve je moguće! Sjećamo se kako je Barcelona izbacila baš Parižane, kako je Juventus nakon 0:3 u prvoj tekmi protiv Reala vodio 3:0 u uzvratu. Bezbroj je primjera velikih preokreta. U prvoj smo utakmici napravili par pogrešaka koje ne smijemo ponoviti jer u Premiershipu ih se može kompenzirati, ali u nokaut fazi Lige prvaka mora se igrati bez darova suparniku. Idemo po prolaz, sve je moguće - rekao je Unitedov trener.

Thomas Tuchel želi momčad koja se 'uopće ne sjeća' prve utakmice:

- Tih 2:0 iz Manchestera jednostavno moramo 'zaboraviti'. Kao da se nije ni dogodilo. United u gostima najviše voli stati u jako kompaktnih, a elastičnih 4-4-2 iz kojih ide u strahovito opasne kontranapade. Moja je namjera da imamo loptu u nogama, držimo kontrolu utakmice, diktiramo tempo, napadamo pa moguće kontre režemo jako visoko, odmah u startu. Lukaku i Rashford su užasno brzi i fizički jaki, najbolje im je spriječiti dotok lopte pa tako u korijenu srezati brigu o njima - rekao je trener PSG-a.

Vjerojatni sastavi:

PSG (4-2-3-1): Buffon - Kehrer, T.Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - D.Alves, Draxler, Di Maria - Mbappé.

Man. United (4-4-2): De Gea - Young, Lindelöf, Smalling, Shaw - Fred, McTominay, Pereira, Dalot - Lukaku, Rashford.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz