Obavijesti

Sport

Komentari 42

United i Tottenham pa derbi na Maksimiru, a zatim Milan-Juve

United i Tottenham pa derbi na Maksimiru, a zatim Milan-Juve
1

SUBOTNJA LUDNICA Derbi za derbijem, za svakoga po nešto. Od popularnog engleskog ambijenta do dekorom ukrašenih talijanskih tribina... A sve kreće već u 13.30 sati

VIDEO

Ludilo na nogometnim travnjacima diljem Europe! Konačno je došao jedan od onih vikenda kada ništa drugo nije bitno osim sjesti pred TV i cijeli dan gledati nogometne poslastice. A upravo takav će biti današnji dan.

Derbi za derbijem, za svakoga po nešto. Od popularnog engleskog ambijenta do dekorom ukrašenih talijanskih tribina... A sve kreće već u 13.30.

Man. United - Tottenham (Sport klub 1)

Tada na scenu stupaju 2. i 3. na prvenstvenoj ljestvici Engleske, odnosno Manchester United i Tottenham. Bit će ovo pravi spektakl pa makar utakmica završila bez golova (što se nadamo da neće) jer obje momčadi ove sezone igraju vrlo lijep nogomet i trenutno su bodovno izjednačeni (20)! Obje momčadi kaskaju za Cityjem pet bodova što znači da će se, u slučaju pobjede, jedna odvojiti i nastaviti lov za trofejem Premier lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedostaju Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba i Marcos Rojo, odnosno Harry Kane, Eric Lamela i Victor Wanyama, ali nema sumnje da nam se sprema sjajna utakmica.

United je prošlo kolo doživio prvi poraz u sezoni i htjet će se vratiti na pobjedničke staze. Pisalo se i o nevoljama u Mourinhovoj momčadi, no ne zna se koliko tu ustvari ima istine. Vidjet ćemo mogu li 'crveni vragovi' protiv moćnog stroja Mauricija Pochettina.

Dinamo - Rijeka (Arena Sport 3)

Odmah zatim (15 sati) valja se uključiti u prijenos trenutno najjačeg hrvatskog derbija. Najveći je Dinama i Hajduka, ali po trenutnom stanju na tablici, odnosno zadnjih sezona, derbi Dinama i Rijeke je jači na papiru.

Ovdje se radi o prvoj i drugoj momčadi našeg prvenstva, a Rijeka je zadnji put na Maksimiru slavila davne 2010. godine. Matjaž Kek skoro je dao ostavku nakon poraza od Osijeka, no situacija se, barem za sada, smirila pa će Riječani s njime na gostovanje u Zagreb.

Slovenskom treneru bi ovo mogla biti prilika za stabilizaciju momčadi i povratka k prošlogodišnjoj formi. Dinamo je prvi s 31 bodom dok je Rijeka na 25. Pobjedom bi se opasno vratila u borbu za naslov. Mario Gavranović propustit će današnji derbi, ostalih većih izbivanja nema.

Milan - Juventus (Arena Sport 4)

Nakon Dinama taman će biti vremena za nešto pojesti jer od 18 sati igra se najtrofejniji talijanski derbi - onaj Milana i Juventusa. Mnogi kažu da je najveći talijanski derbi Juventusa i Intera, ali mnogi će se složiti kako je to ustvari Milana i Juventusa. Kako god, današnja utakmica sprema nam spektakl.

Jer upravo je Milan prošle godine šokirao već nekoliko sezona najjaču momčad Serie A i slavio na svojem stadionu golom mladog Locattelija. Ove sezone Milan je rekonstruiran i ne ide mu najbolje, ali je u najavi ovog susreta slavio protiv Chieva s uvjerljivih 4-1. Odusustvo kapetana i ex igrača Juventusa Leonarda Bonuccija možda je skinula mali teret s ostalih igrača pa bi se lako moglo dogoditi da Milan danas odigra sjajnu utakmicu. Kao protiv Intera.

S druge strane, Juventus je u obrani nešto lošiji nego zadnjih sezona, ali je u napadu nikad bolji. Nakon utakmice s Udineseom u kojoj su 'zebrettama' s igračem manje dali četiri komada (ukupno na utakmici šest) pa u idućoj SPAL-u utrpali četiri, nema sumnje da će Milanova obrana biti pod velikim opterećenjem. Sve ovo garantira nam sjajnu predstavu.

Atheltic Bilbao - Barcelona (Sport Klub 3)

Nogometni dan zaključit ćemo poslasticom španjolske Primere. Od 20.45 sati igraju Athletic Bilbao i Barcelona. Baski su ove sezone odradili četiri utakmice na svojem San Mamesu i izgubili samo od Atletico Madrida 2-1 u tijesnoj utakmici. U zadnjem okršaju kod kuće pala je Sevilla stoga Barcelona večeras neće imati nimalo lagan zadatak.

No, Barca je Barca i kakva god bila opasna je. Nedostaju joj Dembele, Iniesta i Rafinha, ali tu je čarobni Leo Messi, koji ove sezone igra kao navijen. Argentinac je u 14 nastupa ove sezone zabgio 15 golova uz pet asistencija i ne nazire mu se kraj izvanredne forme. I večeras će biti najveća opasnost Bilbau.

Također, od prve minute bi trebao početi i Ivan Rakitić, koji je nakon ispadanja iz prvog plana kod Luisa Enriquea ponovno pronašao svoje mjesto pod suncem dolaskom Ernesta Valverdea.

Crystal Palace - West Ham

U 16 sati jednu od odlučujućih utakmica igrat će West Ham našeg Slavena Bilića. 'Čekićari' su u prošloj utakmici senzacionalno pobijedili Tottenham u gostima i nanijeli mu prvi poraz u sezoni tako da će danas imati dodatni motiv protiv najlošije momčadi lige.

Pobjeda protiv Crystal Palacea ujedno je bila jedan i od uvjeta za Bilićev ostanak na menadžerskoj poziciji tako da ćemo s nestrpljenjem čekati konačan rasplet.

Palace je nedavno preuzeo Roy Hodgson i pomak u igri je očigledan, ali nekako sve ide k tome da će West Ham danas trijumfirati, a Bilić još malo produljiti angažman na klupi engleskog velikana.

Ostale utakmice

Također, danas ćete moći gledati i tijesnu utakmicu Bournemoutha i Chelseaja (18.30 sati) dok Manchester City ide na gostovanje kod WBA (16 sati). 

Danas su na rasporedu i tri sjajna susreta u Bundesligi - između Hoffenheima i Mönchengladbacha, Schalke dočekuje Wolfsburg dok Leipzig ide na gostovanje Bayernu.

Roma od 18. 30 dočekuje Bolognu, a nogometnu subotu zakljčuje Sevilla koja u 22.30 dočekuje Leganes.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje