Obavijesti

Sport

Komentari 37

Dinamo ljutit na HRT: Zašto nas niste pozvali u emisiju Otvoreno gdje ste pričali o stadionu?

Dinamo ljutit na HRT: Zašto nas niste pozvali u emisiju Otvoreno gdje ste pričali o stadionu?

Dinamo je sve do 2030. godine jedini legitimni korisnik stadiona Maksimir, a u emsiji nije bilo niti jednog predstavnika "modrih". Je li to baš moralo biti tako, pitaju se u Upravi GNK Dinamo...

VIDEO

Predstavnici HRT-a naljutili su čelnike Dinama. Naime, na HRT-u je u utorak u emisiji Otvoreno glavna tema bila izgradnja nacionalnog stadiona, a u studio nije bio pozvan nitko iz Dinama. Što je prilično razočaralo sve u Maksimiru. Uprava GNK Dinamo tako je uputila otvoreno pismo glavnom uredniku programa HRT-a, gospodinu Bruni Kovačeviću, koje prenosimo u cijelosti:

Pokretanje videa...

Dinamo 01:09

"Poštovani, 

Obraćamo Vam se kao glavnom i odgovornom uredniku programa Hrvatske radio televizije, javnog servisa hrvatskih građana, čiji bi sadržaj trebao biti u funkciji objektivnog, profesionalnog i korektnog izvještavanja javnosti. Konkretan povod ovog pisma je činjenica da u emisiji OTVORENO, koja je na HRT 1 emitirana 08.12. 2020. godine na temu Izgradnje nacionalnog stadiona nije bilo nikoga od predstavnika Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Ne ulazeći u motive niti uredničku slobodu takve odluke kao i u koncepciju same emisije, smatramo potpuno neprihvatljivim da se o ovoj temi razgovara bez nas. Zašto to mislimo?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zato što je i sam sadržaj emisije pokazao da se inicijalna tema o izgradnji nacionalnog stadiona, vrlo brzo pretvorila u raspravu o izgradnji novog stadiona u Maksimiru. A o tome, nadamo se da ste suglasni, nije moguće govoriti bez predstavnika Dinama. Naime, Dinamo je višegodišnji, aktualni i sve do 2030. godine jedini i legitimni korisnik stadiona Maksimir, koji je od 1952. pa idućih 40 godina bio stvarni vlasnik zemljišta i stadiona i u zadnjih 15 godina u poboljšanje i održavanje imovine koja više nije njegova uložio 100,000,000 kuna vlastite financijske likvidnosti.

U emisiji smo doznali da će Grad Zagreb raspisati natječaj za izgradnju stadiona, na temelju odluke Skupštine GNK DINAMO i na temelju stručnog elaborata koji su napravili ljudi angažirani od Dinama. Ništa novo, isto je izrečeno u emisiji Stadion ( 16.11. 2020., HRT 2 ), iz koje je prepisan veći dio uvodnog priloga jučerašnjoj emisiji.

Da je predstavnik Kluba bio u emisiji onda bi tražili odgovore na pitanja:

  • Kada će biti raspisan natječaj za izgradnju stadiona,  i u kojem će roku biti proveden ?
  • Na koji način će GNK DINAMO kao legitimni korisnik stadiona participirati u budućem rješenju pitanja stadiona i u kojem točno vremenu će to rješenje biti prezentirano građanima Zagreba i Klubu?
  • Na koji način će biti financirana gradnja stadiona ako je iz javno dostupnih dokumenata proračuna za 2021. godinu vidljivo da je za poziciju SRC SVETICE – Maksimir predviđen trošak za izradu projektne dokumentacije od 100 000 kuna i nikakve druge stavke nisu predviđene?
  • Ako se intenzivno radi na rješenju ovog pitanja, onda je znano koliki su troškovi rušenja i građenja stadiona ( kapaciteta 30 000 gledatelja, kako je rečeno )?
  • Gdje će Klub živjeti i raditi za vrijeme rušenja i gradnje stadiona?

Međutim, jučer nismo čuli takva konkretna pitanja da bismo bili u mogućnosti dobiti odgovore na njih a nažalost priliku da ih sami postavimo nismo dobili.

Poštovani g. Kovačeviću,

GNK DINAMO u hrvatskom pa i europskom sportu nije prolaznik niti epizodist. Niz godina Klub je pokretač uspjeha hrvatskog reprezentativnog i klupskog nogometa i nikada nećemo bez protesta pristati da nas se o temama važnim  za razvoj nogometa preskoči i ignorira, iz ovih ili onih razloga i motiva.

Tema izgradnje stadiona, a očigledno je i iz jučerašnje emisije da se zapravo radi o rješenju za stadion u Zagrebu i na Maksimiru, nije do kraja relevantna bez Dinama. Sviđalo se to nekome ili ne, to je tako. I bez Grada Zagreba, čiji čelnici u svojom rukama drže rješenje problema. Predstavnik Grada Zagreba u jučerašnjoj emisije je bio … Dinamov nije.

I zato Vas molimo da u budućim raspravama koje će biti vođene na javnoj televiziji o ovom pitanju, za koje smatramo da su potrebne i nužne, svakako uključite GNK DINAMO, kao najrelevantnijeg sugovornika o ovoj temi. Jedino time će hrvatska javnost dobiti objektivni i pravi uvid u srž problema i moguća rješenja."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida