Obavijesti

Sport

Komentari 1

US Open 1. kolo: Ivan Ljubičić i Petra Martić prošli su dalje

US Open 1. kolo: Ivan Ljubičić i Petra Martić prošli su dalje
1

Ljubičić je u meču koji je trajao nešto manje od tri sata zabio 23 asa, 23 winnera, te iskoristio 3 od 11 break-lopti za proboj u 2. kolo US Opena gdje ga čeka Nalbandian

VIDEO

Ivan Ljubičić i Petra Martić plasirali su se u drugo kolo posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena preko Slovenca Blaža Kavčića, odnosno Čehinje Barbore Zahlavove Strycove...

Ljubičić je izgledao jako dobro u svom prvom nastupu na američkom betonu (u drugom djelu sezone) protiv slovenskog predstavnika Blaža Kavčića. Naime, hrvatski je tenisač propustio cijelu američku turneju uoči US Opena kako bi sanirao bolna leđa koja ga muče već jedno duže vrijeme. Očekivalo se da će biti malo zahrđao, ali Ljubičić je djelovao vrlo rutinirano i sigurno. Drugi hrvatski reket dobio je prvi set tek nakon 13. igre u kojoj je bio spretniji sa 7-5.

U drugome setu Slovenac je napravio rani break koji je uspio držati do kraja seta (6-3), te je poravnao rezultat na 1-1. Međutim, tada kao da je Ljubičić postigao punu radnu temperaturu, te je zaigrao u barem jednoj brzini više. Otpuhao je Kavčića u trećem setu koji je završio s vrlo uvjerljivih 6-1. Četvrta je dionica nalikovala na prvu, ali s nešto drugačijim završetkom. Pri rezultatu 5-5 i servisu Kavčića, kada su se svi spremali za novi tie-break, Ljubičić radi pritisak i oduzima servis 24-godišnjem Slovencu za vodstvo od 6-5. Hrvatski tenisač nije imao nikakvih problema zadržati svoj idući servis koji mu je ujedno donio i meč.

Ljubičić je u meču koji je trajao nešto manje od tri sata zabio 23 as servisa, 23 winnera, te je iskoristio tri od 11 break-lopti za proboj u drugo kolo US Opena gdje ga čeka Argentinac David Nalbandian koji je s 3-1 u setovima bio bolji od domaćeg predstavnika Bobbyja Reynoldsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi hrvatski predstavnik odnosno predstavnica te večeri, Petra Martić, bila je bolja od češke tenisačice Barbore Zahlavove Strycove sa 2-1 u setovima. Hrvatska tenisačica odigrala je jedan vrlo dobar meč u kojem je vješto okrenula zaostatak od 1-0 u setovima u svoju korist protiv vrlo neugodne Čehinje.

Prvi set bio je u potpunosti izjednačen do 10. gema kada je hrvatska tenisačica prva popustila na servisu, te je Zahlavova Strycova sa svojim servisom u idućem gemu osvojila prvi set rezultatom 7-5. Bila je to ujedno i jedina break-lopta za bilo koju igračicu u prvome setu. U drugoj dionici slična situacija, ali u obrnutim ulogama. Ovoga puta Martić je bila ta koja je imala jedinu break loptu i iskoristila ju, a tu prednost nije ispuštala do kraja seta i rezultata 6-3. U trećem setu hrvatska tenisačica je dva puta oduzimala servis Čehinji, dok je ova to učinila jednom Martić, koja je u konačnici sa 6-4 prošla u drugo kolo gdje ju čeka Ruskinja, 17. nositeljica, Anastazija Pavljučenkova.

Hrvatska je tenisačica iskoristila tri od četiri ponuđene break-lopte, dok je s druge strane Čehinja iskoristila jednu manje iz isto toliko prilika. Vrijedi istaknuti veliki broj winnera kod Martić (39), kao i njen najbrži servis u meču koji je letio 181 kilometar na sat. Servis je to kojeg se ne bi posramila ni većina iznadprosječnih muških tenisača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida