Obavijesti

Sport

Komentari 34

Ušli smo na prekrasan stadion na kojem igraju 'vatreni': Da korone nema, sve bi bilo krcato

Ušli smo na prekrasan stadion na kojem igraju 'vatreni': Da korone nema, sve bi bilo krcato
3

Stadion Stožice nudi sav komoditet za VIP goste, novinare i igrače koji imaju i teretanu, prostor za zagrijavanje, ispod njega su i garaže... Navijat ću za vaše mlade na Euru, rekao nam je PR slovenskog saveza

Nešto manje od četiri sata prije početka ušli smo na stadion Stožice, gdje hrvatska nogometna reprezentacija igra prvu utakmicu ove godine protiv Slovenije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru (20.45).

Stadion izgrađen prije 11 godina sa 16.000 mjesta izgleda spektakularno.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Slika govori više od bilo koje riječi koje ja mogu reći. Izgrađen je 2010., prva je utakmica bila Slovenija - Australija. Ta i nekoliko drugih utakmica drži rekord. Što se klupskih tiče, Olimpija je igrala ovdje s Chelseajem jednu prijateljsku utakmicu pred 16.000 ljudi. Kapacitet je super za Ljubljanu, za naš klupski nogomet i reprezentaciju. Da je danas sve normalno, bez korone, možda bi bilo premalo, ali zadovoljni smo sa stadionom. Nudi sav komoditet za VIP, press i igrače. Imaju dolje i teretanu, prostorije za zagrijavanje i sve. Na najboljem je nivou, uz ljubljansku obilaznicu, dolje su garaže... Nama je super - rekao nam je Tilen Trotovšek koji radi u odnosima s javnošću Slovenskog nogometnog saveza.

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na putu do SP-a...
Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na putu do SP-a...

Možda Slovenci imaju bolji stadion, ali Hrvati imaju bolju reprezentaciju.

- Teško je biti samo navijač kad toliko godina radiš u nogometu. Navijačka prognoza bila bi 2-1 za Sloveniju. Ali znamo tko je Hrvatska, viceprvak svijeta. I da nije bilo tako u Rusiji, toj se reprezentaciji divi svijet, pa i mi. Nadam se najboljem rezultatu i bit ću optimist do kraja - rekao je Trotovšek.

Tko ga je najviše impresionirao od Hrvata koji su igrali u slovenskoj ligi?

- Radio sam godinu i pol u Olimpiji. Puno je bilo igrača iz Hrvatske i cijeli stožer, Igor Bišćan i njegovi dečki. S njim sam surađivao i imam samo najljepše riječi za njega. Sad ću raditi na prvenstvu za mlade U-21. Navijat ću za Sloveniju, ali i Igora i vaše "vatrene" - zaključio je Trotovšek.