Sport

Komentari 9

Ponovio uspjeh Marija Jozića! Osvojio je sve od 4. do 1. HNL

Ponovio uspjeh Marija Jozića! Osvojio je sve od 4. do 1. HNL

Bio je neizostavni dio legendarne Splitove momčadi koja je ekspresno iz 3. lige stigla u Prvu HNL i igrala kvalifikacije za Europsku Ligu. Nakon toga osvojio je i trofej prvaka HNL-a s Dinamom

Branio je vrhunski kada je dobio priliku, kada je Nenad Bjelica odmarao onaj europski dio, a u ligi koristio onaj drugi, 'HNL' dio momčadi. Danijel Zagorac 'Zagi' dokazao se na golu i prilično pridonio novom naslovu prvaka Dinama.

Na kraju sezone Zagorac može biti itekako zadovoljan - poslije 12 ligaških, šest europskih i dva kup nastupa, može podvući crtu i reći "ova sezona mi je bila baš uspješna".

POGLEDAJTE VIDEO: Sjajne obrane Zagorca

Međutim, junak je cijele priče iz drugog razloga. Uz Marija Jozića postao je jedini igrač u Hrvatskoj koji je osvojio od 4. do 1. lige HNL-a!

Zagi je osvajao naslove u 4. HNL, 3. HNL, 2. HNL i 1. HNL. I stavivši to u svjetske okvire, možda je jedini od njih par sa sličnim uspjehom.

Bio je neizostavni dio legendarne Splitove momčadi koja je ekspresno iz 3. lige stigla u Prvu HNL i igrala kvalifikacije za Europsku Ligu. Kao kapetan i prvi golman kluba, za RNK Split je odigrao preko stotinu prvoligaških utakmica prije nego li je 12. srpnja 2016. potpisao četverogodišnji ugovor s 'modrima'.

Po potpisu ugovora otišao je na posudbu u Lokomotivu, a ove godine je konačno dodao i 1. HNL u svoju knjigu uspjeha. Svaka čast, Zagi.

I Mario Jozić je osvojio sve četiri lige i rado se prisjetio toga.

- Ja sam osvojio sve četiri lige. S Lokomotivom 4. ligu, s Lokomotivom i 3., dva puta s Marsonijom 2. ligu i 4 puta s Dinamom prvu ligu. Dva puta sam osvojio i kup ZNS-a sa Španskim 1991. i onda nakon 19 godina s Lokomotivom 2010. - rekao nam je Jozić.

Najčitaniji članci