Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ponovio uspjeh Marija Jozića! Osvojio je sve od 4. do 1. HNL

Bio je neizostavni dio legendarne Splitove momčadi koja je ekspresno iz 3. lige stigla u Prvu HNL i igrala kvalifikacije za Europsku Ligu. Nakon toga osvojio je i trofej prvaka HNL-a s Dinamom

Foto: Pixsell
9 komentara

Branio je vrhunski kada je dobio priliku, kada je Nenad Bjelica odmarao onaj europski dio, a u ligi koristio onaj drugi, 'HNL' dio momčadi. Danijel Zagorac 'Zagi' dokazao se na golu i prilično pridonio novom naslovu prvaka Dinama.

Na kraju sezone Zagorac može biti itekako zadovoljan - poslije 12 ligaških, šest europskih i dva kup nastupa, može podvući crtu i reći "ova sezona mi je bila baš uspješna".

POGLEDAJTE VIDEO: Sjajne obrane Zagorca

Međutim, junak je cijele priče iz drugog razloga. Uz Marija Jozića postao je jedini igrač u Hrvatskoj koji je osvojio od 4. do 1. lige HNL-a!

Zagi je osvajao naslove u 4. HNL, 3. HNL, 2. HNL i 1. HNL. I stavivši to u svjetske okvire, možda je jedini od njih par sa sličnim uspjehom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Može li se neko pohvalit da je osvojia 4. HNL, 3. HNL, 2. HNL i 1. HNL? Ja mogu...😁

Objavu dijeli Danijel Zagorac (@danijel_zagorac_1)

Bio je neizostavni dio legendarne Splitove momčadi koja je ekspresno iz 3. lige stigla u Prvu HNL i igrala kvalifikacije za Europsku Ligu. Kao kapetan i prvi golman kluba, za RNK Split je odigrao preko stotinu prvoligaških utakmica prije nego li je 12. srpnja 2016. potpisao četverogodišnji ugovor s 'modrima'.

Po potpisu ugovora otišao je na posudbu u Lokomotivu, a ove godine je konačno dodao i 1. HNL u svoju knjigu uspjeha. Svaka čast, Zagi.

I Mario Jozić je osvojio sve četiri lige i rado se prisjetio toga.

- Ja sam osvojio sve četiri lige. S Lokomotivom 4. ligu, s Lokomotivom i 3., dva puta s Marsonijom 2. ligu i 4 puta s Dinamom prvu ligu. Dva puta sam osvojio i kup ZNS-a sa Španskim 1991. i onda nakon 19 godina s Lokomotivom 2010. - rekao nam je Jozić.

Naši partneri pišu
Message