Obavijesti

Sport

Komentari 58

'Hajduk nije uništio Mussolini, nemojte da to napravi Hrvat'

'Hajduk nije uništio Mussolini, nemojte da to napravi Hrvat'
1

Mi smo Brbića jednoglasno izabrali na javnom natječaju među brojnim kandidatima, otkrio je predsjednik Nadzornog odbora splitskog Hajduka dr. Josip Paladino

VIDEO

Nadzorni odbor Hajduka suprotstavio se Željku Kerumu i jednoglasno imenovao Marina Brbića novim predsjednikom Hajduka. Potez je to kojim su jasno dali do znanja da ne poštuju odluke većinskog vlasnika grada Splita, kao ni najavu gradonačelnika da će ih sve razriješiti i preuzeti vođenje kluba.

- Po struci sam neurokirurg, bavim se mozgom, ali ne znam što tko misli. Mi smo postupili po zakonu, časno i korektno, izabrali smo i imenovali novog predsjednika kluba - kazao je predsjednik Nadzornog odbora Josip Paladino.

Kerumu ostaje mogućnost da na Skupštini skupi većinu i razriješi Nadzorni odbor, no obzirom na kratak rok do nove Skupštine, 28. srpnja, te kompliciranu proceduru, to je gotovo nemoguće. Hajduk će, dakle, ostati u pat poziciji u kojoj aktualno vodstvo kluba ne poštuje volju većinskog vlasnika. Problem je tim veći što je grad, navodno po Kerumovom naputku, uskratio jamstvo za kredit, koji klubu znači život. Bez kredita Hajduk će u stečaj.

- Bez adekvatnog financiranja ne možemo plaćati igrače, ne možemo igrati i prijeti nam stečaj i ispadanje u amaterski rang. Hajduk je klub duge povijesti, 101 godina nije malo. Bilo je i lijepih i tužnih trenutaka, nisu mu došli glave ni Karađorđevići ni Mussolini, ne bi bilo dobro da mu dođe glave netko s prezimenom iz ovih krajeva - kazao je Paladino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potvrdio je kako su dogovorili sa Šibenikom skidanje suspenzije, no sada sve pada u vodu.

- Mi smo dogovorili nagodbu, no gradonačelnik je ponudio da posudi klubu novac kako bi platili kompletan iznos, koji je puno veći i koji će na koncu opet vraćati Hajduk. Moram podsjetiti da u zadnje tri godine Hajduk nije dobio ni lipe od grada.

Novi predsjednik Marin Brbić osvrnuo se i na navodni napad Keruma i Svaguše na njega.

- Gradonačelnik me nije tjerao i vrijeđao, pružio mi je ruku, ali je gledao u stranu. To sam ocijenio nepristojnim - kazao je Brbić, a Paladino dodao:

- Ne može nitko upasti u klub, tražiti po 25 A i B loža ne znam za koga i nepristojno se ponašati. Nažalost, očito smo se vratili 40-50 godina unatrag, u vrijeme kad je politika određivala sve, pa i tko će biti oružar u klubu. Sudarili smo se sa nečim što je atavizam vremena od prije 50 godina, no pokazali smo obraz i znat ćemo se i ubuduće nositi s time -zaključio je Paladino.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener