Obavijesti

Sport

Komentari 22

Lak posao u Cluju: Hrvatska je dobila +27 i zasluženo ide dalje

Lak posao u Cluju: Hrvatska je dobila +27 i zasluženo ide dalje
3

Hrvatska od 18 sati igra kod Rumunjske u zadnjem kolu prve faze kvalifikacija za SP. Svi su nas otpisali nakon katastrofalnog ulaska u kvalifikacije, ali vratili smo se i s pobjedom idemo u drugu fazu

VIDEO

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija izborila je nastup u drugom krugu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kini zahvaljujući 90-63 (19-18, 25-13, 25-16, 21-16) pobjedi protiv Rumunjske na gostovanju u Cluju u susretu posljednjeg, 6. kola skupine D prvog kvalifikacijskog kruga.

U utakmici u kojoj nije i mala pravo na poraz Hrvatska je pokazala kako sa svojim NBA igračima Bojanom Bogdanovićem, Ivicom Zupcem i Darijem Šarićem ima veliku kvalitetu i kkao bi se, usprkos slabom ulasku u kvalifikacije, mogla ipak plasirati na SP.

No, niti početak utakmice protiv Rumunjske nije bio idealan, domaćini su zahvaljujući odličnim prodorima Giordana Watsona i s nekoliko pogođenih trica početkom druge četvrtine vodili sa 25-21. No, tada je uslijedila serija Hrvatske od 23-6 do odmora kojom su naši igrači preuzeli kontrolu utakmice. Početkom drugog dijela razlika se vrlo brzo popela i na više od 20 te je ostatak dvoboja bilo puko odrađivanje posla.

Šarić je sa 22 koša i 12 skokova bio prvo ime Hrvatske, Zubac je dodao 20 poena i 9 skokova, dok je Watson sa 20 ubačaja predvodio Rumunjsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala s omjerom pobjeda i poraza 3-3, dok je Rumunjska završila kvalifikacije na posljednjem mjestu s omjerom 2-4.

U drugoj utakmici posljednjeg kola ove skupine Nizozemska je u Groningenu svladala Italiju sa 81-66. Italija će tako u drugi krug prenijeti omjer 4-2, a Nizozemska 3-3.

U drugom krugu kvalifikacija Hrvatska, Italija i Nizozemska igrat će protiv Litve, Mađarske i Poljske koje su zauzele prva tri mjesta u skupini C. Uoči posljednjeg kola u toj skupini Litva je vodeća sa 5-0, slijedi Mađarska sa 3-2, Poljska je treća sa 2-3, a posljednje Kosovo je sa 0-5 bez izgleda  za prolazak. 

Nastup u Kini izborit će tri prvoplasirane reprezentacije nakon završetka natjecanja u drugom kvalifikacijskom krugu.

TABLICA:
1 Italija  	6  4 2  +84  10
2 Nizozemska 	6  3 3  + 3  9
3 HRVATSKA 	6  3 3  +12  9
4 Rumunjska 	6  2 4  -99  8 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener