Obavijesti

Sport

Komentari 69

Hrvati sudili najluđu utakmicu ikad! Hansenova glupost, dva produžetka i Danci u polufinalu

Hrvati sudili najluđu utakmicu ikad! Hansenova glupost, dva produžetka i Danci u polufinalu

Jeste li gledali ikada luđu utakmicu od ove? Dva sedmerca nakon isteka vremena, Hansenov crveni karton tri sekunde prije kraja utakmice. Danska je nakon drame prošla u polufinale SP-a!

VIDEO

Kakva drama, kakva utakmica! Ma susret za pamćenje! Dva sata čistog rukometnog užitka i drame koju ne možete vidjeti ni u turskim serijama.

Danci su razbili Hrvatsku prije dva dana 12 razlike i u velikom naletu čekali su četvrtfinale protiv Egipta. No taj susret prepričavat će se godinama. U utakmici punoj preokreta Danci su slavili nakon sedmeraca i prošli u polufinale SP-a (35-35, 4-3), a sudio je hrvatski dvojac Boris Milošević i Matija Gubica.

Bio je to fantastičan i borben susret u kojem su i jedni i drugi imali vodstvo, a Egipćani su 30 sekundi prije kraja regularnog dijela pri rezultatu 28-28 imali napad za pobjedu. Ma imali su sve u svojim rukama, no bizarnom pogreškom uništili su sami sebe. Mijenjali su igrače za posljednji napad u regularnom vremenu koji bi im eventualno donio pobjedu, ali Mamdouh je utrčao prerano što znači da su Egipćani imali previše igrača u 'polju', a suci su nakon sugestije Danaca odlučili pregledati situaciju. 

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, četvrtfinale, Danska - Egipat

Umjesto napada za pobjedu, Egipćani su dobili dvije minute, a Danska uz to loptu. 

Sve su oči bile uprte u Mikkela Hansena koji je vodio napad, ali nije znao što napraviti s loptom. Njegova momčad je bila bezidejna, Jacobsen je pet sekundi prije kraja zvao minutu predaha, ali Hansen je upropastio napad i otišli smo u produžetke s rezultatom 28-28. A tamo nova drama.

Danci su od početka do kraja prvog produžetka vodili i pri vodstvu od 34-33, uz dvadesetak sekundi prije kraja produžetka, imali napad za riješiti susret. Očekivano, odugovlačili su aktualni svjetski prvaci, čekali su da vrijeme istekne, ali desetak sekundi prije kraja hrvatski sudački dvojac Matija Gubica i Boris Milošević označili su pasivan napad. Ubrzo su i oduzeli loptu Dancima, no umjesto da mirno spusti loptu na parket, Hansen ju je bacio u aut i vrijeme je isteklo, a njegovi suigrači su počeli slaviti! Ostalo je nekoliko sekundi do kraja i bilo je nemoguće očekivati da Egipćani uspiju zabiti, ali Mikkel je napravio kobnu pogrešku koja je skoro izbacila njegovu momčad sa SP-a.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, četvrtfinale, Danska - Egipat

Hrvatski suci su nakon pregleda snimke dodijelili crveni karton Mikkelu Hansenu i pokazali na sedam metara, a Sanad je morao izvesti vjerojatno najteži udarac u svome životu. Uspio je zabiti za 34-34 i izboriti novi produžetak.

No ni tu nije bio kraj drame. Egipat je u zadnju minutu posljednjeg produžetka ušao s vodstvom od 35-34, Danska je imala napad, a dosuđen je deveterac nekoliko sekundi prije kraja utakmice. No, ovaj put je tragičar susreta postao El-Masry. Nije se htio pomaknuti, a hrvatski suci su pokazali da ne trpe takve poteze pa su mu pokazali crveni karton te označili sedmerac za Dansku! Precizan je bio Magnus Landin i izborio sedmerce.  

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, četvrtfinale, Danska - Egipat

Mikkel Hansen je svoju dugu kosu čupao od muke dok je gledao kraj utakmice, a to što ga nećemo pamtiti kao tragičara utakmice može zahvaliti samo golmanu Landinu.

Dva sedmerca skinuo je nevjerojatni Niklas Landin Egipćanima u raspucavanju, a Lasse-Svan je zabio za 4-3 i odveo svoju reprezentaciju u polufinale SP-a!

Popadali su Egipćani od muke, umora i tuge. Imali su povijesnu priliku plasirati se u polufinale, ma imali su na pladnju aktualnog svjetskog prvaka. Nekoliko meč lopti, ali nevjerojatna glupost njihova igrača koštala ih je poraza u dramatičnoj završnici. 

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, četvrtfinale, Danska - Egipat

Čak deset golova zabio je Mikkel Hansen prije isključenja, a vukli su i Saugstrup koji je zabio šest te Svan koji je utrpao pet. Kod Egipćana nezaustavljiv je bio Omar koji je utrpao čak deset komada, dok je Al-Deraa dodao sedam.

Visjeli su Danci kao nikada, najbolji igrač im je skoro upropastio priliku za obranu naslova, ali uz nevjerojatnu sreću i uz svog golmana Landina koji je izludio Egipćane u raspucavanju, aktualni svjetski prvak se nekako ugurao u polufinale!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje