Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Utrka na Sljemenu: Vidović i Klara Stupar prvaci Hrvatske

Nakon utrka državnog prvenstva alpske kombinacije u siječnju, koje su se skijale u Sella Nevei i Kranjskoj Gori, sada je na red došao slalom, ali na Sljemenu. Državni prvaci postali su Vidović i Stupar...

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
4 komentara

U srijedu je na Sljemenu održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu. Titule državnih prvaka ponijeli su Klara Stupar i Matej Vidović, koji je pobijedio i u FIS utrci. 

Muška konkurencija bila je pojačana za nekoliko većih imena u alpskom skijanju. Primjerice, nastupili su bivši olimpijski pobjednik i sljemenski kralj, Talijan Giuliano Razzoli, te pripadnik svjetskog veleslalomskog vrha, Slovenac Žan Kranjec

Vidović je bio stepenicu iznad svih, pobijedivši sa 72 stotinke ispred Bugarina Alberta Popova, a jednu više zaostao je naš Elias Kolega. Na četvrtom mjestu završio je Filip Zubčić, koji s navedenim našim dvojcem čini postolje u sklopu prvenstva Hrvatske.

Istok Rodeš bio je jedan od 31 skijaša, koji nisu uspjeli proći postavu Ante Kostelića u prvoj vožnji. Natko Zrnčić Dim utrku je završio na devetom, a Samuel Kolega na 12. mjestu. Razzoli i Kranjec također nisu završili utrku.

U znatno slabijoj konkurenciji skijašica pobijedila je Talijanka Matilde Minotto ispred naše Klare Stupar, a treća je završila Ida Štimac, iako je vodila u prvoj vožnji s prednošću od 1.75 sekundi ispred svih. Šesta je bila Maja Fućak, a sedma Edita Marenić. Danas na Sljemenu skijašice i skijaši sudjeluju u još jednoj FIS utrci. 

Naši partneri pišu
Message