Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Uvijek radimo iste pogreške, sami sebe jako precjenjujemo'

'Uvijek radimo iste pogreške, sami sebe jako precjenjujemo'
1

'Za mene je uspjeh svaki plasman mladih vrsta na veliko natjecanje, ali onda tamo treba i ozbiljno izgledati. A naša priprema i vođenje momčadi tamom nije bilo najbolje' kaže Tomislav Ivković

VIDEO

Meni se od samog početka neke stvari nisu svidjele, a to je bila priprema cijelog turnira. Čitao sam izjave naših igrača, mi nismo bili skromni, mi nismo bili ponizni, kaže Tomislav Ivković.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine na Europskom prvenstvu upisala je dva poraza (Rumunjska, Francuska), te jedan remi (Engleska), sve uz gol-razliku 4-8. I je li to uspjeh ili neuspjeh? 

- Mi uvijek radimo iste pogreške, pripremamo se na krivi način. I to mi se ne sviđa. Mi sebe precjenjujemo, a suparnike podcjenjujemo. Ne znam zašto nam se to uvijek događa - dodaje Ivković.

Hrvatska je po vrijednosti (23 igrača vrijede 78,1 mil. eura) bila tek deveta (od 12) reprezentacija Eura. A među 115 najskupljih igrača turnira, Gračan je u kadru imao trojicu; Vlašića (20 mil. €) koji se nalazi na 39., Benkovića (11 mil. €) na 77. i Brekala (10 mil. €) na 85. mjestu.

- To me ne čudi, pa vidimo kako se mladi klinci prodaju za velik novac. Samo, mi ih prodajemo za 7-10, a drugi za 25-30 milijuna eura.

Kako ste vi vidjeli nastup Hrvatske u San Marinu?

- Svatko radi na svoj način, tako bi svaki trener vjerojatno napravio nešto drugačije. Pa možda bi i sam Gračan sada promijenio neke stvari. Za mene je uspjeh svaki plasman mladih vrsta na veliko natjecanje, ali onda tamo treba ozbiljno izgledati. A naša priprema i vođenje momčadi nije bilo najbolje.

Hrvatska je triput nastupila na Euru do 21, a tu još nema niti jednu pobjedu...

- To su bile tri različite generacije, pa je teško donositi neke zaključke, ali su nam iste bile pogreške. Sebe precjenjujemo, druge podcjenjujemo. Šteta.

Ipak, Tomislav Ivković vidi i pozitivne stvari u ovoj priči...

- Mi smo igrali s puno mladih igrača, godištima (1998. i 1999.) koji i u novom ciklusu imaju pravo igrati za U-21 vrstu. A kvalifikacije za novi Euro su već krenule, treba se brzo ‘resetirati’, izgraditi novu momčad. 

Nenad Gračan na turniru nije koristio samo Tomu Bašića, Kristijana Bistrovića i trećeg vratara Adriana Šempera. Kako bi vi reagirali u posljednjoj, rezultatski nevažnoj utakmici? Biste li tu priliku dali svima?

- Ne mogu ulaziti u priču zašto netko nije igrao, nisam uključen u rad reprezentacije, niti sam gledao treninge. Ali, vjerojatno bi sada i Gračan mijenjao neke stvari - kaže Ivković.

Tomislav Bašić sam kaže “Ne znam zašto nisam igrao, možda mi izbornik zamjera”, dok su dobre vijesti s Vlašićem koji nije teže ozlijeđen. Samo je opet dobio udarac u zglob s kojim je već imao problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka