Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Uvreda je tražiti me da Šarića razvijam samo godinu dana'

'Uvreda je tražiti me da  Šarića razvijam samo godinu dana'
6

UČI OD IGRAČA Božo Maljković trenerska legenda s čak četiri naslova prvaka Europe, dva s Jugoplastikom, vodit će Cedevitu u njenoj prvoj sezoni u Euroligi

VIDEO

Osvojio je četiri naslova prvaka Europe, od čega prva dva s Jugoplastikom. Novi euroligaš Cedevita mu je velik izazov zbog kojeg je, kako kaže, potpisao najgori ugovor u karijeri. Tvrdi da je reprezentacija Hrvatske najtalentiranija u regiji te objašnjava zašto je odbio Darija Šarića

24sata: Što očekujete od sezone?

Imam sreću da sam uvijek vodio velike igrače i učio od njih,otvoren je s igračima

Moj je zadatak od grupe momaka koju imam napraviti najbolju igru u obrani, tranziciji i napadu, pa ćemo vidjeti kako ćemo završiti. 

24sata: Dino Rađa opisao vas je kao trenera prijatelja. Jeste li se promijenili od ere u Jugoplastici?

Vjerojatno je mislio na to da sam spreman učiti od svojih igrača. Igrač sebe bolje poznaje nego što ga ja poznajem. Ako je on pet godina dobro čuvao nekog igrača, zašto bih ja to mijenjao? Moja suradnja je otvorena, ali uvijek postoji profesionalna distanca. Ni s jednim od njih nisam izašao na večeru ili u kafić. Kukoč je jedanput, dok sam vodio Barcelonu, bio moj gost na jednom ručku i bilo mu je malo neugodno, a i ja sam se čudno osjećao. Dok je potpisivao autograme konobarima, moja supruga Gordana se začudila što je ljevak. A gledala ga je četiri godine.

24sata: Što poručiti kritičarima koji kažu da ste zastarjeli trener?

Svugdje imam odbor za doček koji plasira nebulozne priče o meni, kaže da nije zastarjeli trener

Neka razgovaraju s igračima koje vodim ili sam vodio. Pa Ivković je devet godina stariji od mene, a postao je europski prvak. U NBA ligi je 70 posto trenera starije od mene.

24sata: Što mislite o hrvatskim trenerima i u kakvu ste odnosu?

Kad pogledate rezultate Repeše ili Spahije, ne može bolje, to je vrhunska europska razina. Što se tiče mladih hrvatskih trenera, pitanje je koliko savez ulaže u njihovo školovanje, koliko se druže sa starijim trenerima... U Srbiji ne postoji trenerska škola nego prijenosno učenje zanata s generacije na generaciju. Ali to nije srpski nego jugoslavenski običaj. Meni se mladi treneri javljaju, i sad imam deset zahtjeva da dođu i gledaju moje treninge. I nikad nikog nisam odbio. 

24sata: Kako vam se čini hrvatska reprezentacija?

Imat ću pritisak na EP-u u Sloveniji ako nam se svi odazovu, usporedno je izbornik Slovenije

Mislim da od svih bivših republika ima najtalentiranije igrače. To je vrlo kvalitetna momčad kad se okupi.

24sata: Kako komentirate situaciju s Darijem Šarićem i zašto ga je Cedevita odbila ovog ljeta?

Dobro je da igra i razvija talent. Ovog nam se ljeta nudio na godinu dana, ali ja sam tu ponudu odbio, uz suglasnost uprave, jer sam tražio da ostane tri godine. Nisam najamni radnik, a moj klub prolazna stanica. To je već uvreda. Pristali bismo i na dvije godine, ali nam je striktno ponuđena jedna.

Šarić mora igrati! Pa Kukoč i Rađa su imali 110 utakmica u sezoni, talenti se razvijaju igrajući

24sata: Repeša je prošle sezone naložio konobaru u kafiću pokraj Cibone da igračima poslužuje samo vodu i sok od naranče. Pazite li vi na svoje igrače?

Nisam policajac, nikad im nisam ulazio u sobe, skoro nikad ih vodio u karantenu jer igrač i sutra može ići van do pet ujutro. Ali to se pročuje, a takve odmah odstranim. Kad dovodim igrača, raspitam se i tko su mu ujna i tetka, a kamoli ne to. Svaki ponedjeljak važem igrače. Kukoč bi na putu do Tel Aviva zbog straha od leta izgubio tri kilograma, pa smo mu pravili voćne mikseve. Jednom rukom bi začepio nos, a drugom popio sok.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani