Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Uz zvukove himne zaviorila se 'trobojnica' u Olimpijskom selu

Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju, rekla je gradonačelnica Arcain

Foto: HOO
4 komentara

Članovi Hrvatske olimpijske delegacije okupili su se u utorak rano u jutro po hrvatskom vremenu na trgu Olympic Plaza u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela gdje im je brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain, koja je i gradonačelnica Olimpijskog sela, poželjela dobrodošlicu, a zatim je uz zvukove Lijepe naše na jarbol podignuta hrvatska zastava.

- Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju - rekla je Arcain, osvajačica srebra na OI Atlanta 1996. i bronce na OI Sydney 2000. te prva brazilska košarkašica koja je zaigrala u američkoj ženskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi WNBA.

Svečanost je započela s plemenskim plesom nakon kojeg je uslijedila  šarena mješavina brazilskih ritmova forró, sambu i bossa novu, a pjesme brazilskih glazbenika Raula Seixasa i Tima Maie izmiješali su se s najnovijim karioka hitovima.

Na trgu Olympic Plaza postavljen je i Zid olimpijskog primirja (Olympic Truce Wall) na kojem se sportaši i prateće osobe potpisuju za vrijeme boravka na Igrama.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message