Obavijesti

Sport

Komentari 3

Užas u bejzbolu: Dobio u glavu lopticom koja je išla 170 km/h

Užas u bejzbolu: Dobio u glavu lopticom koja je išla 170 km/h
1

Bacač Detroit Tigersa Jordan Zimmermann prevezen je u bolnicu nakon što je u srijedu na utakmici protiv Cleveland Indiansa zadobio strašan udarac lopticom koja je putovala brzinom 170 km/h

VIDEO

Jordan Zimmermann, bacač Detroit Tigersa, završio je utakmicu u Clevelandu već u prvoj izmjeni, kada mu se loptica koju je bacio vratila brzinom od 170 km/h i pogodila ga ravno u glavu.

Kako se sve dogodilo u nekoliko sekundi, Zimmermann nije uspio dovoljno brzo reagirati i izbjeći ovaj udarac. Odmah po udarcu srušio se na tlo, gdje je ostao ležati u bolovima sve dok mu nije pružena liječnička pomoć, ali utakmicu nije mogao nastaviti.

- Probao sam - rekao je Zimmermann - Vidio sam ju, ali nije bilo šanse da dignem rukavicu dovoljno brzo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trener Detroita Ron Gardenhire dodao je:

- Bilo je zastrašujuće, čuo se užasan zvuk. Srce mi je stalo. Nikad ne znaš što se može dogoditi.

Dok je nešto više od 10 tisuća navijača sjedilo na tribinama u tišini, čekajući reakciju Zimmermanna, 31-godišnjak se pridigao i uspio sam izaći s terena s ručnikom preko lica. 

Liječnici su odmah utrčali na teren i pružili mu pomoć, a kasnije je prevezen u bolnicu na dodatne pretrage. ESPN je izvijestio da je Zimmermann imao sreće i prošao je samo s oteklinom.

Nakon pretraga objavio je na Twitteru

- Hvala svima na podršci. Sve je u redu! Vidimo se za 5 dana.

Igrač koji je uputio taj 'smrtonosni' udarac kleknuo je na pod čim je shvatio što se dogodilo, moleći se da sve bude u redu.

- Nikad ne želiš to - rekao je Kipnis - Svi se tu natječemo. Bio je to jako strašan trenutak, iako se on bez problema ustao i odšetao. Ima čvrstu čeljust.

Ali, ta čvrsta čeljust nije genetičke prirode, nego je rezultat operacije, jer ovo nije prvi put da je Zimmermann primio ovakav udarac.

Dok je studirao i igrao za Sveučilište Vermont 2007. godine, Zimmermann je u sličnoj nezgodi slomio čeljust, zbog čega je podvrgnut operaciji u kojoj mu je u čeljust ugrađeno 11 vijaka i nekoliko pločica od titana.

- Pao sam dolje i osjetio da su mi svi zubi tu i da čeljust nije pukla kao prvi put. Posrećilo mi se. Prvi put sam ju polomio na faksu, ugradili su mi nekoliko pločica i doktor mi je rekao 'nikad ju više nećeš slomiti'. Testirao sam to večeras i sve je dobro završilo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka