Obavijesti

Sport

Komentari 53

Užas u Kitzbühelu: Razbio se pred ciljem jureći više od 140 km/h i ostao nepomično ležati

Užas u Kitzbühelu: Razbio se pred ciljem jureći više od 140 km/h i ostao nepomično ležati
10

Kryenbühl je ostao nepomično ležati, odmah su se svi sjurili u pomoć, utrka je, jasno, prekinuta, a nakon prve ukazane pomoći helikopter ga je odvezao u najbližu bolnicu. U 500. spustu u Svjetskom kupu slavio je Feuz

VIDEO

Legendarni Streif u Kitzbühelu opet je donio slike koje na skijaškim stazama ne želimo gledati i od koje nam se ledi krv u žilama.

Tijekom utrke spusta Svjetskog kupa težak je pad doživio Švicarac Urs Kryenbühl. I to pred samim ciljem, izgubio je ravnotežu nakon zadnjeg skoka i jureći brzinom od 145 km/h razbio se na stazi i proklizao, zapravo, kroz cilj, pa mu se bilježilo vrijeme...

Alpine Skiing - Men
Alpine Skiing - Men

Međutim, nesretni Kryenbühl sigurno nije bio svjestan toga jer ostao je nepomično ležati, odmah su se svi sjurili u pomoć, utrka je, jasno, prekinuta, a nakon prve ukazane pomoći helikopter ga je odvezao u najbližu bolnicu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Prve vijesti kažu da je zadobio potres mozga, ali da je došao k svijesti i da reagira na podražaje te da može komunicirati...

Alpine Skiing - Men Alpine Skiing - Men

Bio je to drugi puta helikopter da je, nažalost, bio u akciji jer je prije Švicarca pao i Ryan Cochrane Siegel kada je utrka prvi put prekinuta. Njega je, srećom, spasila zaštitna ograda u kojoj je završio i osim bolnog ramena nije bilo težih posljedica.

Da ne bude još težih, organizatori su nakon 23 skijaša i treći put prekinuli utrku zbog jakog vjetra. U nastavku promjena u redoslijedu nije bilo, Beat Feuz je u 500. spustu u Svjetskom kupu slavio sa 16 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Matthiasom Mayerom. Treći je bio Talijan Dominik Paris (+0.56). 

Sutra se vozi još jedan spust, a u nedjelju superveleslalom.

Naime, nisu to jedini skijaši kojima će spust u Kitzbühelu ostati u lošem pamćenju. Tešku nesreću doživio je na treningu spusta i Švicarac Daniel Albrecht koji je tada imao 25 godina. Bilo je to 2009. godine, u kritičnom stanju je prevezen na Odjel intenzivne njege u bolnicu u Innsbrucku. 

Prekinuli trening: Težak pad Austrijanke u Crans Montani
Prekinuli trening: Težak pad Austrijanke u Crans Montani

Isto kao i Kryenbühl , Albrecht je pao na posljednjem skoku prije ulaska u cilj, te je zadobio ozljede glave i pluća, te završio u stanju umjetne kome.

Srećom, Kryenbühl je nakon pada ubrzo došao k sebi, iako je ostao nepomično ležati.

Prema pobjedniku kobne utrke u Kitzbühelu, Beatu Feuzu, Urs je prepoznao trenera.

- Trener je bio na cilju te kada je došao do njega, Urs ga je prepoznao. Taj skok je dosta problematičan, skijaši jednostavno idu predaleko i previsoko pri toj brzini, a to ne bi trebalo biti tako. Nadam se da se Urs nije previše ozlijedio - rekao je šokirani Feuz. 

Prema Sport ORF-u, Urs Kryenbühl nalazi se u St. Johannu u bolnici, priseban je i može komunicirati. Napravljen je CT glave za precizno razjašnjavanje ozljeda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani