Obavijesti

Sport

Komentari 12

Uzela dva naslova u dva dana: Super je biti na krovu svijeta...

Uzela dva naslova u dva dana: Super je biti na krovu svijeta...
1

Nakon parova Ana Konjuh (15) osvojila je Australian Open i u singlu i od ponedjeljka će biti prva juniorka svijeta. Ana je suvereno osvojila dva naslova u samo dva dana

VIDEO

Igrati na središnjem terenu u ovakvoj atmosferi nevjerojatan je osjećaj, kao da sanjam, rekla je Ana Konjuh nakon što je osvojila svoj prvi juniorski Grand Slam turnir u pojedinačnoj konkurenciji.

Iako je bila jedna od najmlađih u konkurenciji, tek joj je 15 godina, Dubrovkinja je opravdala očekivanja, oduševila je na tvrdim terenima u Melbourne Parku. Jer doputovala je u Australiju s dva naslova u nizu, među kojima je i naslov s Orange Bowla, neslužbenog juniorskog svjetskog prvenstva.

- Pokušavala sam se maksimalno usredotočiti na svoju taktiku, ali nije bilo lako ostati fokusiran s obzirom na to da sam igrala pred nekoliko tisuća gledatelja. To je vrijedno iskustvo - rekla je Ana, nakon što je 6-3, 6-4 pobijedila Katerinu Siniakovu iz Češke u Rod Laver Areni.

Osvojila je singl i parove te će za nagradu od ponedjeljka biti najbolja juniorka svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Super je osjećaj biti na krovu svijeta. Znam da će se sad još više očekivati od mene, ali to je velik izazov - rekla je 15-godišnjakinja kojoj, uz Donnu Vekić, prognoziraju i seniorski Top 10.

Osam godina prošlo je otkako je hrvatski tenis imao Grand Slam pobjednika u juniorskoj konkurenciji. Posljednji je bio Marin Čilić, koji je na putu do krune na Roland Garrosu pobijedio i Andyja Murraya. Marin je tad, baš kao i Ana, postao prvi junior svijeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu