Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Uživam gledati ovaj Dinamo, znam da mogu proći i Benficu'

'Uživam gledati ovaj Dinamo, znam da mogu proći i Benficu'
1

Ne, ovo nema nikakve veze s time što sam igrao za Porto, ali volio bih da večeras prođe Dinamo. A kod Olma se odmah vidjelo koliko je talentiran, on će napraviti velike stvari u karijeri, kaže Ivo Pinto

VIDEO

Dinamo je u prvoj utakmici bio bolji od Benfice, zasluženo pobijedio u tom dvoboju. Ne, nisam iznenađen igrama ove momčadi, znam da Dinamo uvijek ima dobre igrače, te da se u Maksimiru igra atraktivan nogomet. Više sam iznenađen što Dinamo iz tjedna u tjedan igra na visokoj razini, te što izgledaju tako dobro bez obzira na to što su jako mlada momčad, javio se iz Norwicha Ivo Pinto.

Dinamo je opet hit u gradu, o Dinamu se danas priča na svim kavama. U Lijepoj naši i izvan nje. A Ivo Pinto jedan je od stranaca koji i dalje prati rezultate svog bivšeg kluba, pa i u svakom razgovoru napominje kako se dobro osjećao u Zagrebu.

- Uvijek pokušavam pogledati neku utakmicu Dinama, stvarno uživam u ovosezonskim igrama modrih. Dinamo je prepun mladih i talentiranih igrača, riječ je o grupi fascinantnih pojedinaca, tako da je meni doista užitak gledati kako igra ova momčad - kaže Pinto, pa nastavlja

- U redovitom sam kontaktu s nekim igračima Dinama, iako je to najviše putem društvenih mreža, točnije Instagrama. Ali u Zagrebu, pogotovo u svlačionici Dinama imam još dosta prijatelja, jako sam sretan zbog njihovih uspjeha.

Tko je vaš favorit za prolaz dalje? Dinamo ili Benfica?

- Dinamo ima odličan rezultat iz prve utakmice, a ako modri zabiju u uzvratu to će im biti od velikog značenja. Opet, na Luzu mogu očekivati jako zahtjevnu utakmicu. Realno, mislim kako i Dinamo i Benfica imaju dobre izglede za prolaz dalje. Može li Dinamo proći? U nogometu je sve moguće, a Dinamo ima jako dobru momčad, dokazali su da s pravom puni optimizma dočekuju ovaj uzvrat. Ja im želim svu sreću.

Poznajete li koje igrače Benfice?

- Da, poznajem neke igrače Benfice, a protiv nekih sam i igrao. Primjerice, s Andre Almeidom sam svojedobno zajedno branio boje Leirie i za mlađih portugalskih selekcija, riječ je o prilično dobrom igraču.

Vi ste dio karijere proveli u Portu, je li vam zbog toga Dinamo danas malo bliži? Ili ćete navijati za svoje Portugalce?

- Ne, ovo nema nikakve veze s Portom. Ali, igrao sam za Dinamo, proveo lijepe trenutke u Zagrebu, bio bi jako sretan da modri danas prođu Benficu, tako nastave pisati povijest. Priznajem, uz Dinamo me vežu posebni osjećaji.

Jeste li iznenađeni ovakvim rezultatima Dinama u Europi?

- Nisu me iznenadili ovi europski rezultati Dinama, svjestan sam da 'modri' svake sezone žele prezimiti u Europi, a bio sam siguran kako će moj bivši klub kad-tad taj cilj i ostvariti. Dinamo je konačno ispunio očekivanja svojih navijača na europskoj sceni, a vjerujem da je ovo samo početak, pa da će sljedeće europske sezone navijačima Dinama donijeti još puno radosti.

Glavna uzdanica modrih danas je Dani Olmo, vi ste ga upoznali još kao prilično mladog igrača...

- Dani Olmo je u 'moje vrijeme' bio prilično mlad igrač, ali se vidjelo koliko razumije nogomet, te da je neizmjerno talentiran igrač. Za mene nije nikakvo iznenađenje što se razvija u pravu igračku klasu, a ako nastavi raditi kao do sada u karijeri ga očekuju jako lijepe stvari.

Planirate li se možda vratiti u Dinamo?

- Haha, iz Dinama i Hrvatske pamtim imam jako lijepe uspomene, volim Dinamo i uživao sam biti dio tog kluba. Povratak? Za sada Dinamu želim sve najbolje, kako na domaćoj sceni, tako i u Europi. Navijači Dinama kao i sam klub zaslužuju sjajne rezultate, vjerujem da će njihovi mladi igrači biti još i bolji, neka im je sa srećom - završio je Pinto.

Poruke Dinamovaca

A uz plave su danas mnogi, pogledajmo koje su poruke ovoj generaciji poslali drugi Dinamovci...

  • Igor Pamić: Budite bahati i bezobrazni, a istovremeno ponizni. Potucite se i usrećite nas. I kako god završilo, hvala vam za sve!
  • Joško Jeličić: Opusti se i uživaj, nemoj da ti danas nešto kvari doživljaj...
  • Otto Barić: U svlačionici bih im prije utakmice poručio da igraju svoju igru. Benfica me nije toliko impresionirala. Gledao sam ih tri utakmice zaredom i to je momčad koja ima mana. Dinamo je u Zagrebu pokazao da nije ništa slabiji. Samo treba zabiti gol i to je onda to.
  • Slaven Zambata: Istrčite bez straha, jer, znajte, šanse su na vašoj strani
  • Etto: Mi smo plavi, nemamo se čega bojati... Ako ne mislimo proći, ne trebamo ni ići tamo...
  • Ćiro Blažević: Cijela Hrvatska je uz vas, sve oči Hrvata vas gledaju. Potvrdite ono što ste pokazali u Zagrebu, da vam je mjesto među najvećima.
  • Zlatko Škorić: Dečki, istrčite tamo bez kompromisa. Bez respekta. Možda niste ni svjesni koliko ste dobri. Ako prođete, bit će to jedan od najvećih uspjeha u povijesti Dinama. Želim vam svu sreću, napravite to za naš klub.
  • Branko Strupar: Dečki, napravili ste velike stvari, ali kako mi ono kažemo - Nema predaje!
  • Štef Deverić: Momci, nemojte se braniti. Ovo nije rezultat za povući se previše. Benfica je dobra, ali ja vjerujem da idemo dalje!
  • Goran Jurić: Momci, ajmo, neka vas ne impresionira stadion i veličina Benfice. Vi to možete, već ste napravili puno i ne sumnjam u vas. Možete proći, uvjeren sam u to.
  • Jerko Leko: Pričao sam s nekoliko igrača, osjećam da kod njih nema nikakve euforije. Mirni su i stabilni, znaju kako se mogu nositi s Benficom. Samo vjerujte u sebe, igrajte sa samopouzdanjem. Ovaj je Dinamo puno puta pokazao kvalitetu, vjerujem da će nas još jednom oduševiti i u Lisabonu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera