Obavijesti

Sport

Komentari 123

Cedevita ostala na minus 16, Zvezda slavi naslov ABA lige...

Cedevita ostala na minus 16, Zvezda slavi naslov ABA lige...
5

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli iznenaditi branitelja naslova Crvenu Zvezdu i izgubili su i u trećoj finalnoj utakmici ABA lige. Zagrebačka momčad držala se prvo poluvrijeme

VIDEO

Crvena zvezda obranila je naslov prvaka ABA lige. Pred prepunim Domom sportova pobijedia je Cedevitu 77-61 i tako finalnu seriju riješila u tri utakmice.

Znalo se i prije prve utakmice da će Cedevita teško do naslova. U polufinalnoj seriji pobijedila je Partizan, ali je zato izgubila Marka Arapovića te Ryana Boatrighta, koji je bio spreman tek za 15-ak minuta u Beogradu, prije nego što je obnovio ozljedu.

S tako stanjenim rosterom Cedevita je sinoć pokušala doći do prvog boda, međutim Beograđani su opet pokazali da su bolja momčad. Od samog starta ušli su dominantno u utakmicu i odmah poveli 8-0. Da stvar bude gora, najbolji igrač Cedevite - Miro Bilan, već nakon tri minute imao je dvije osobne.

- Čestitke Zvezdi na sjajnoj sezoni i zasluženoj pobjedi. Bilo je nekih trenutaka u ove tri utakmice kad nismo mogli ništa, ne samo mi, događalo se to ove godine u Europi i boljim momčadima od nas. Jednostavno su nas nadigrali, prvenstveno zbog obrane - rekao je Bilan.

No nije se Cedevita predavala. Predvođena Lukom Babićem uhvatila je priključak i prva četvrtina završena je vodstvom Zvezde 22-18. Najboljih deset minuta danas košarkaši Cedevite odigrali su u drugoj četvrtini, uspjeli su i povesti, ali onda su neobjašnjivo izgubili loptu čak sedam puta u šest minuta i Zvezda je napravila seriju 15-2 i vratila vodstvo u svoje ruke. To vodstvo nisu ispuštali do kraja utakmice.

Rezultat na poluvremenu i nije bio toliko nepovoljan za Cedevitu (39-46). Pokazala je Zvezda da ima svojih nedostataka, ipak je i njima kraj sezone i dosta je tu umora, ali nije bilo snage, a ni pretjerano raspoloženih pojedinaca u redovima domaće momčadi.

- Bolja momčad je osvojila ligu, vidjela se ta razlika među momčadima, nismo uspjeli, imali smo neke bljeskove, ali ne i kontinuitet. Čestitam i svojim igračima na sezoni i Zvezdi na naslovu prvaka. Nadao sam se da možemo iskoristiti neigranje Jovića, ali i nama je nedostajao Boatright, naš najjači igrač koji može igrati dan za danom, a nedostajao nam je i Arapović koji bi nam puno pomogao svojim atleticizmom. Oni igraju agresivnu obranu, a iako su prošle godine ušli među osam, a ove nisu, mislim da su sad bolja momčad - smatra trener Cedevite Veljko Mršić.

Utakmica je riješena u prvih pet minuta drugog poluvremena. Zvezda je odmah dodala gas, odvojila se na desetak koševa razlike, a tu prednost je 'podebljala' do kraja utakmice. Pokušavala je Cedevita, ali jednostavno nije išlo.

Najbolji u redovima Cedevite bio je Katić s 12 poena dok je James dodao devet, a Tomas osam. Zvezdu je do pobjede predvodio Thompson s 14, a Simonović je upisao 13.

Zvezda je tako treći put zaredom osvojila ABA ligu, a Cedevita je izgubila četvrto finale u šest sezona. Možda dogodine...

- Opet smo osvojili ABA ligu, igrali smo izvrsno na dva fronta, i Euroligi i u ABA ligi, došli smo do prvog mjesta, a ono nam je donijelo prednost domaćeg terena i to je jako bitno. Mislio sam da će čak doći do većeg umora kod mojih igrača. Imali smo neke ozljede tokom sezone, došli smo do finalne serije i u ritmu koji je... Ne znam niti objasniti, igrali smo svaka dva dana, puno putovali. Uspjeli smo biti bolji u dva meča u Beogradu, znali smo da će Cedevita dati sve od sebe, mislim da su odigrali odlično prvo poluvrijeme, u nastavku smo došli do razlike, pojačali obranu i onda smo kontrolirali utakmicu do kraja. Najbitnije, Zvezda dogodine opet igra elitnu Euroligu - rekao je nakon utakmice trener Zvezde Dejan Radonjić.

Nakon press konferencije ostao mu je prsten, ali brzo se vrati po njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica