Obavijesti

Sport

Komentari 314

Rijeka pregazila Hajduk i uzela mjesto koje vodi u Ligu prvaka!

Rijeka pregazila Hajduk i uzela mjesto koje vodi u Ligu prvaka!
6

Nogometaši Rijeke dominirali su od početka do kraja i pravo čudo je što je na kraju završilo 'samo' 2-0. Bila je ovo jedna od lošijih utakmica Hajduka ove sezone, a Rijeka je preskočila 'bijele' i zauzela drugo mjesto

VIDEO

U derbiju 26. kola HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Hajduk s 2-0 preskočivši splitski sastav na drugom mjestu hrvatskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Jadranski derbi je ovoga puta imao dodatnu težinu, bio je to okršaj za drugo mjesto koje osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka je bila bolja i posve zasluženo je stigla do tri boda, a Hajduk može biti sretan da nije i teže stradao.

Domaćin je na koncu slavio golovima Antonija Čolaka (61') i Aleksandra Gorgona (72'). Igrači Rijeke su još dva puta gađali okvir gola, a gostujući golman Josip Posavec je imao nekoliko sjajnih obrana. Koliko je Rijeka dominirala otkriva podatak kako je domaćin imao 17 udaraca, a Hajduk samo šest.

Prvu veliku priliku Rijeka je imala u 25. minuti. Čolak je s desne strane ubacio u kazneni prostor do Gorgona, koji je pucao s desetak metara i pogodio prečku. U nastavku akcije lopta se odbila do Halilovića, no njegov udarac je zaustavio Hajdukov golman.

Deset minuta kasnije i Andrijašević je uzdrmao okvir gola. Sjajno se oslobodio čuvara i s desetak metara iskosa pucao, no Posavec je uspio dirnuti loptu i skrenuti je u stativu.

Na otvaranju drugog dijela Rijeka je imala dvije sjajne prilike, no oba puta je Posavec odlično reagirao. U 47. minuti je pucao Čolak, a dvije minute kasnije i Gorgon, ali je golman splitskog sastava branio sjajno. No, u 61. minuti niti Posavec nije mogao spasiti Hajduk. 

Čolak je pobjegao gostujućoj obrani, no Posavec je uspio obraniti njegov prvi udarac. Lopta se opet odbila do njega pa se uspio okrenuti i zatresti mrežu za svoj 11. pogodak ove sezone. U 66. minuti opasno je zaprijetio i Štefulj udarcem izvan kaznenog prostora, no Posavec je ponovo bio spreman.

Korak bliže pobjedi Rijeka je stigla u 72. minuti kada je Gorgon zabio iz penala za 2-0. Kazneni udarac je skrivio Caktaš igrajući rukom, a Batinić je presudio nakon pregleda video zapisa. Hajduk je mogao ublažiti poraz u posljednjoj minuti susreta, no Pandur je obranio udarac Jaira.

Rijeka je ovom pobjedom preskočila Hajduk na drugom mjestu i uhvatila mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener