Obavijesti

Sport

Komentari 46

Horkaš obranio dva penala i odveo 'modre' u osminu finala!

Horkaš obranio dva penala i odveo 'modre' u osminu finala!
4

Juniori Dinama kvalificirali su se u osminu finala Lige prvaka. Prošli su nakon ruleta jedanaesteraca s ukupnih 6-4 protiv Lokomotiva, a junak Jovićevićeve momčadi bio je golman Horkaš koji je obranio dva penala

VIDEO

Kakva drama u juniorskoj Ligi prvaka!

Dinamo je u šesnaestini finala Lige prvaka izbacio ruskog prvaka Lokomotiv Moskvu nakon jedanaesteraca s ukupnih 6-4. Na suncem okupanom Hitrec-Kacijanu pred čak 1700 gledatelja 'modri' su pokazali da su bolja momčad od Lokomotiva.

Prvi je zaprijetio Dinamo u 3. minuti preko Franjića. Pucao je opasno iz slobodnjaka, ali golman ruske momčadi odbio je to krajnjim naporom. Već u 13. Dinamo je poveo. Robusni Leon Šipoš primio je proigravanje Antonija Marina, golman Botnar je teško kiksao, a bivši napadač Gorice to je znao iskoristit.

U 28. minuti još malo magije Antonija Marina. Krenuo je u solo akciju, prošao je nekoliko igrača, opalio s desetak metara, ali Rusi su se nekako obranili. U 44. možda i najveća prilika za Dinamo u prvom dijelu. Mario Čuže prošao je po lijevoj strani, pucao snažno, ali otišlo je malo pored gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rusi su se u drugom poluvremenu konsolidirali i pokazali da će skupo prodati svoju kožu. U 54. minuti pucao je Faizulin, a mat-situacija otišla je samo pored gola. Već u 69. šok za Dinamo.

Dinko Horkaš loše je procijenio jednu situaciju, zakasnio je u izlasku i srušio Sulejmanova, ali se za grešku ubrzo i iskupio. Specijalist za penale opravdao je reputaciju tako što je skinuo šut Titkovu. Desetak minuta kasnije Horkaš je još jednom pokazao svoju kvalitetu. Faizulin je u petercu 'modrih' primio loptu, tukao je snažno, ali Horkaš mu je obranio u maniri top svjetskih golmana.

Kada se činilo da će Dinamo utakmicu mirno privesti kraju ogromnu pogrešku napravila je obrana 'modrih'. Široko su ostali Šutalo i Gvardiol, a to je iskoristio danas vrlo neugodni Faizulin koji je pogodio za 1-1 u zadnjim sekundama utakmice te se, sukladno pravilima, pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Dinamovi igrači bili su nepogrešivi. Zabijali su redom; Franjić, Šipoš, Rešetar, Kapitanović i Čuže, dok je kod Rusa promašio Osnov, odnosno obranio mu je Horkaš. Modri su dobili jedanaesterce s 5-3 te s ukupnih 6-4 prošli dalje u osminu finala Lige prvaka.

Mladi Dinamovi juniori ispraćeni su velikim pljeskom, a s tribina su sve zadovoljno promatrali Nenad Bjelica i Dani Olmo koji su mogli vidjeti 'modru' budućnost u akciji.

Sastavi:

DINAMO: Horkaš - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Antovski - Franjić, Gjira - Baturina, Čuže, Marin - Šipoš

LOKOMOTIV: Botnar - Šukarev, Lapšov, Černi, Loginov - Karapuzov, Titkov, Magkejev, Petrov, Josifov - Sulejmanov

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi