Obavijesti

Sport

Komentari 49

Španjolska pomela Argentinu u Pekingu i postala prvak svijeta!

Španjolska pomela Argentinu u Pekingu i postala prvak svijeta!
13

Reprezentacija Španjolske odigrala je sjajnu utakmicu, od samog početka kontrolirala susret i osvojila naslov prvaka svijeta. MVP finala je bio sjajni Ricky Rubio s 20 poena i tri asistencije

VIDEO

Košarkaši Španjolske novi su prvaci svijeta! U finalu u Pekingu dominantnom predstavom pobijedili su Argentinu 95-75 (23-14, 20-17, 23-16, 29-28) i osvojili svoj drugi naslov prvaka svijeta.

Pokretanje videa...

00:31

Odmah na početku pokazali su kako će utakmica izgledati. Brzih 7-0 na otvaranju prouzročilo je dovoljno problema izborniku Sergiju Hernandezu, a kraj prve četvrtine donio je Španjolskoj velikih devet poena prednosti.

Razigrani Španjolci predvođeni Rickyjem Rubijem i Sergijem Llullem držali su prednost cijelu utakmicu, a slab start Argentinaca i nevidljivi Luis Scola odveli su finale u jednom smjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na poluvremenu je bilo lijepih +12 za Španjolce, a nastavak utakmice nije donio nikakav preokret. Scola je tek u trećoj četvrtini ostvario prve poene i to s linije slobodnih bacanja. Bilo je puno grešaka i s jedne i s druge strane, no prevladala je Španjolska jednostavnost i lepršavost u igri.

Iako je bilo i +21 u nekim trenucima, u posljednjoj četvrtini prednost se uspjela otopiti na samo +12, ali dalje od toga nije išlo. Nekoliko promašenih šansi Argentine rezultiralo je mirnom završnicom Španjolske. U posljednje dvije minute opet su stvorili veliku prednost i postavili konačnih 95-75.

Najbolji igrač finala bio je Ricky Rubio s 20 poena, 3 asistencije i 7 skokova dok je Argentince predvodio Gabriel Deck s 24 i jednim skokom. Luis Scola danas je bio nevidljiv i postigao je samo osam poena što je debelo ispod njegovih 19,5 prosjeka na turniru.

Francuzi uzeli broncu

Ranije su košarkaši Francuske u utakmici za treće mjesto svladali Australiju sa 67-59 (11-16, 10-14, 21-16, 25-13), obranivši tako broncu osvojenu na prethodnom SP u Španjolskoj. Australija, koja je vodila tri četvrtine i na polovici treće četvrtine imala prednost od čak 15 koševa, drugi je put na velikim natjecanjima ostala bez medalje. Na OI u Rio de Janeiru 2016. je u borbi za broncu izgubila od Španjolske.

Najbolji strijelac u redovima Francuske bio je Nando De Colo s 19 koševa te Evan Fournier sa 16, a ključnu ulogu odigrao je u zadnjoj četvrtini s tri trice Andrew Albicy (devet koševa). Kod Australije, koja je izgubila čak 19 lopti na utakmici, najviše je koševa zabio Joe Ingles (17), dok je Patty Mills ubacio 15.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića