Obavijesti

Sport

Komentari 45

VIDEO Kos: Naši papiri su čisti i policija nam može uvijek doći

VIDEO Kos: Naši papiri su čisti i policija nam može uvijek doći
1

Predsjednik Hajduka Ivan Kos gostovao je u emisiji 24sata. Govorio je o aktualnim temama i planovima za budućnost, a sve to pogledajte u videu 24sata

VIDEO

Današnji gost u studiju 24sata bio je predsjednik Hajduka Ivan Kos. Čelni čovjek 'bijelih' razgovarao je o aktualnim temama, prošao je planove o budućnosti, napretku i rekao koju riječ o promjenama u strukturi Hajduka.

Dotaknuo se i sadašnjih igrača te planu u kojem mladi nogometaši iz Hajdukove akademije poprimaju status prvotimaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Voditelj: Tomislav Gabelić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos: Hajduku je financijski 2016. bila najbolja godina, nastavljamo tako dalje Voditelj: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on Thursday, 23 February 2017

Sutra je utakmica protiv Istre, što očekujete?

- Kao što sam rekao, nama je rezultat i seniorski rezultat bitan. Bitne su nam pobjede jer nas drže na vrhu i drže naše navijače zagrijanima. Ali ono što radimo je puno dublje i šire. Radi se potpuna rekonstrukcija infrastrukture. 

Bili ste kapetan Dariju Srni, upoznati ste s igrom, tako da vas se možemo i pitati: što ste vidjeli kod trenera Carrilla? Kako vi vidite njegov rad i jeste li zadovoljni?

- Neću ulaziti u dubinske analize, ali kao navijač mogu reći da uvijek može bolje. Svlačionica diše kvalitetno i dobro, igrači su prihvatili način rada i citirat ću našeg igrača: "Vratio se nogomet u svlačionicu." Nogomet je nepredvidiv i često smo svjedoci da onih 11 slabijih pobjede one jače. To je slast nogometa, da je zanimljiv i interesantan. Naša želja je uključivati sve više mladih igrača iz naše akademije i da danas-sutra imamo još više reprezentativaca i nositelja nacionalne kvalitete.

Carrillo mora osvojiti određeni broj bodova da bi ostao.

- Težimo da svi ugovori budu takvi. Smatramo da time motiviramo igrače - za golove i asistencije. Isto tako, igrači imaju u ugovore uključen nekakav oblik kazni koji je propisan - nesportsko ponašanje itd. Tako želimo one uljuljane igrače, koji su tu i primaju plaću, a nisu motivirani, probuditi.

Slažete li se da Hajduk ima najbolji napadački trojac u HNL-u?

- Ja bi tu dodao i Ercega, koji se izjednačio s Ohandzom. Jesmo li najbolji ili ne, ljudi će drugačije gledati. Zavisi kroz koju prizmu gledate. Mi smo zadovoljni svojim napadačima i ja im želim sreće i da još toliko zabiju.

- Treće mjesto nas neće zadovoljiti. Uvijek su financijski aspekti ti koji određuju u kojem smjeru će momčad ići. Mi u ovom trenutku želimo biti konkurenti, ali ne bavimo se isključivo i jedino tablicom i pobjedama, nego gledamo kompletnu našu akademiju  - pionire, juniore, kadete - kako bi sustav bio samoodrživ i nekim drugima koji će doći (u budućnosti).

Očekujete li da Nikola Vlašić ponovno proigra? Hoće li nakon toga biti prodan?

- Mi smo narodni klub i drugačije funkcioniramo. Mi imamo drugačiji modus i modalitet. Mislim da je on dugoročniji gdje nestankom privatnog kapitala sustav se ne urušava. Mi još uvijek moramo prodati igrače. Nismo još došli u fazu gdje proizvedemo pet pa prodamo jednog. Mi proizvedemo jednog do dva, pa moramo prodati. Moramo prodavati da bi preživjeli. Što se tiče Vlašića, na njega je stavljeno veliko breme. On ima punu podršku kluba da se kvalitetno razvije. Ne opterećujemo se hoće li na ljeto, hoće li biti milijun, dva ili tri. Tu su još Bašić i Tudor... Hajduk ima vrlo mladu momčad pa tako i tržišnu.

Imali ste neugodnu situaciju, ajmo ju tako nazvati. USKOK je bio kod vas, jesu li što pronašli ili je to redovita kontrola?

- Možda će grubo zvučati, ali u nogometnim klubovima češljanje financijskih stanja papira je učestala pojava. Nažalost, naše društvo nije na to naučeno. Mi smo otvoreni, transparentni i ne brinemo se. Naši papiri su čisti i policija uvijek može doći, mi ćemo odgovoriti na sva pitanja. Nemamo nikakvih problema i ništa ne skrivamo.

- Moja želja je promijeniti stvari koje ne valjaju. Možda bi nam trebala cijela emsija da ukažemo na sve nepravilnosti (u hrvatskom nogometu). Hajduk se ne bori isključivo za sebe. Mi se borimo za boljitak nogometa. Za ravnopravnost u nacionalnoj reprezentaciji, u komisijama, u sudačkoj komisiji, za razvoj u cijeloj Hrvatskoj. Smatramo da nam nogomet kaska za Češkom, Poljskom... Nećemo tražiti krivca, ali treba shvatiti što nam ne valja.

Tko će biti novi prvak?

- Gledajte, svi se na početku sezone trebaju boriti za naslov ravnopravno. Nemam ništa protiv da to budu Cibalija ili Istra.

Tko bi po vama trebao biti novi predsjednik HNS-a?

- O imenima ne bih špekulirao. Isprofilirat će se osoba koja će to voditi kako to hrvatski nogomet zaslužuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram