Obavijesti

Sport

Komentari 42

Candreva je spasio De Boera: Inter do prvih bodova u Europi

Candreva je spasio De Boera: Inter do prvih bodova u Europi
9

Inter je uspio upisati prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone. Iako teškom mukom i s igračem manje, izabranici Franka De Boera došli su do pobjede krasnim golom Antonija Candreve

VIDEO

Konačno olakšanje za Franka De Boera! Nogometaši Intera došli su do prve pobjede u Europskoj ligi ove sezone u sklopu trećeg kola protiv Southamptona. Strijelac odluke bio je Antonio Candreva, koji je zabio prekrasan gol za minimalnih 1-0. Ivan Perišić dobio zadnjih desetak minuta dok je Marcelo Brozović krenuo od početka, ali u 77. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje.

'Nerazzurra' u prvom poluvremenu nije bilo nigdje. Southampton je prijetio, igrao i pravo je čudo što nije poveo nakon prvih 45 minuta. Što promašajima, što sjajnim obranama Samira Handanovića na poluvrijeme se otišlo s 0-0. Marcelo Brozović krenuo je od prve minute i nije to opravdao u prvom poluvremenu.

No u nastvku je bila skroz drugačija priča. Inter se sastao s loptom, otvorio i utakmica je konačno počela ličiti na nešto. Napadalo se s obje strane, prilike su se nizale, a sve Interove akcije su više-manje išle preko Marcela. Hrvatski reprezentativac je imao par odličnih proigravanja i kreiranih šansi svojim suigračima.

Realno gledajući, bilo koja momčad je mogla prva zabiti, a poklopilo se da je to bio Inter. Davide Santon je sjajno poslao prizemnu loptu na Antonija Candrevu, koji u 67. minuti zakucava loptu iza Forstera u mrežu Southamptona. Sjajan gol talijanskog reprezentativca i bivšeg igrača Lazija. Bio je to njegov prvi gol za Inter iz 28 pokušaja ukupno. Bio je to ujedno i prvi udarac Intera u okvir.

Inter Milan v Southampton - UEFA Europa League Group Stage - Group K

U 77. minuti Marcelo Brozović je napravio nepotreban oštar start i sudac Mažeika pokazao mu je drugi žuti karton. Inter je tako preostalih 15-ak minuta igrao s igračem manje. U 86. minuti igru je napustio Eder, a zamijenio ga je Ivan Perišić, koji i nije imao nekih poteza osim kada je sa svoje polovice, onako svjež, loptu prenio punih 50 metara i zabio se u korner zastavicu na protivničkoj polovici.

Inter je uspio izdržati do kraja i upisati prve bodove u Europskoj ligi. Time i dalje ostaje u igri za plasman u nokaut fazu natjecanja.

Šahtar uvjerljiv protiv Genta

Šahtar je još jednom pokazao da mu Europska liga leži i da ponovo cilja na visoku završnicu. Čini se kako je Paulo Fonseca konačno posložio redove ukrajinske momčadi nakon što je otišao dugogodišnji trener Mircea Lucescu. Šahtar je slavio s visokih 5-0 protiv Genta.

FC Shakhtar Donetsk v K.A.A. Gent - UEFA Europa League Group Stage - Group H

Bivši hrvatski reprezentativac i kapetan Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu dok je Eduardo da Silva dobio zadnjih desetak minuta, no nije se uspio upisati u strijelce. Kovalenko je u 12. minuti načeo Belgijce, a u 30. je na 2-0 povisio Ferreyra. U prvoj minuti nastavka za 3-0 zabio je Bernard, a pola sata poslije Taison je povisio na 4-0. Konačnih 5-0 postavio je Mališev u 85. minuti.

Sparta Prag stigla je i do druge pobjede u skupini i sada je prva na tablici. Pobijedila je Hapoel u gostima 1-0 golom Pulkraba (71'). Celta Vigo i Ajax su u Španjolskoj odigrali 2-2 (Fontas 29', Orellana 82'/ Ziyech 22', Younes 71') isto kao i St. Liege i Panathinaikos (Junior 45+1' (p), Belfodil 82'/ Ibarbo 12',36'). Remi 1-1 odigrali su Konyaspor i Braga (Milošević 9'/ Hassan 55') te Steaua i Zürich (Golubović 63'/ Kone 86'). Schalke je slavio kod Krasnodara 1-0 golom Konopljanke u 11. minuti, Qarabag je stigao do pobjede nad PAOK-om 2-0 (Quintana 56', Amirguliev 87'). Nica je stigla do vrijedne pobjede kod Salzburga s minimalnih 1-0 za koji je Josip radošević odigrao svih 90 minuta, a strijelac je bio Plea u 13. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima