Obavijesti

Sport

Komentari 215

UŽIVO iz Bordeauxa: Policijski psi pretražili stadion i navijače

UŽIVO iz Bordeauxa: Policijski psi pretražili stadion i navijače
26

Novinar 24sata Dubravko Miličić i danas će se javljati u društvu navijača koji su iz sata u sat sve brojniji na ulicama Bordeauxa. Tijekom dana pokušat će nam dočarati atmosferu s ulica Bordeauxa

VIDEO

Dva sata do utakmice: Policijski psi fokusirani na Hrvate

Do utakmice je nešto više od dva sata, a novinar 24sata Dubravko Miličić u svom četvrtom javljanju krenuo je na stadion i otkrio sve više detalja pred samu utakmicu.

- Ovdje se policija odlučila na jedan nesvakidašnji potez. Uz pse za otkrivanje eksploziva, doveli su i pse za otkrivanje pirotehnike. Doveli su 30 pasa koji su pretražili cijeli stadion gdje nisu ništa našli. Nakon toga rasporedili su pse na ulaze gdje su hrvatski i španjolski navijači. Tu gdje ulaze španjolski navijači stoji jedan pas, a tamo gdje ulaze Hrvati, ostalih 29.

- Ovdje je trenutačno glavna tematika tko će igrati. Kod Španjolaca gotovo sigurno neće biti Sergija Ramosa, Alvara Morate i Juanfrana. Kod Hrvatske  neće igrati Modrić i Mandžukić, a vrlo vjerojatno ni Ćorluka i Srna. 

- Inače, ovdje u Bordeauxu je nevjerojatno vruće, cijeli dan se polijevamo vodom - rekao je naš novinar pa zaradio iznenađujuće osvježenje.

Treće javljanje: Španjolci pjevaju "Luka, Luka Modrić"

Do utakmice je sedam i pol sati. Španjolski navijači dominiraju u Bordeauxu, ima ih dosta više nego hrvatskih, a s novim informacijama javio se naš novinar.

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI PALE BAKLJU U BORDEAUXU

Pokretanje videa...

00:37

- Evo nas na šetalištu Svete Katarine, najveće šetalište u Bordeauxu. Španjolaca ima gotovo kao Hrvata. Pogledajte dokle seže kolona... Hrvatska pjesma "malo vas je, malo vas je", koja je prolazila protiv Turaka i Čeha ovdje neće proći. Nije ni čudo, Španjolci su udaljeni tek dva sata vožnje, dok mi imamo daleko dulji put. 

POGLEDAJTE VIDEO RASPJEVANIH NAVIJAČA OBAJU REPREZENTACIJA:

Pokretanje videa...

00:38

- Inače glavna pjesma španjolskih navijača je "Luka, Luka Modrić". To pjevaju gotovo svi Španjolci. Oni su još u strahu, još vjeruju da će Luka igrati. No za to su male šanse. Hrvatska će svoj put znati odmah nakon utakmice Njemačke i Sj. Irske u 18 sati. Ako Nijemci pobijede, mi ćemo osigurati osminu finala. Tada će biti pitanje treba li kalkulirati i izgubiti pa ići na Wales ili igrati na pobjedu ili bod pa ići preko Italije, Francuske i Njemačke - javio se naš novinar Dubravko Miličić.

Drugo javljanje: Španjolci su glasniji, naši se čuvaju

Nakon što je napunio mobitel na biciklu, naš novinar Dubravko Miličić krenuo je prema centru Bordeauxa u kojem zasad Španjolci vode što se tiče brojnosti i buke. 

POGLEDAJTE VATRENE NAVIJAČICE I NAVIJAČE:

Pokretanje videa...

00:56

- Evo nas na jednom od središnjih trgova u Bordeauxu gdje je sve prepuno kafića. Španjolci su, nažalost, dominantniji, bučniji. Maskirani su, plešu, pjevaju. No to ne mora biti loše. Naši čuvaju glasnice za ono pravo, za utakmicu. Zasad je u gradu 70 posto Španjolaca i 30 posto naših - javio se Dubravko Miličić.

- Pogledajte malo u kakvoj su amtosferi Španjolci uoči utakmice.
 

Prvo javljanje: Punimo mobitel na biciklu

Sve je više hrvatskih navijača u Bordeauxu, a javio nam se novinar Dubravko Miličić.

- Evo nas na željezničkom kolodvoru u Bordeauxu. Hrvatski navijači u sve većem broju stižu u grad, već ih je tu sedam, osam tisuća. Jedan savjet za sve koji dolaze, a bit će jako koristan, naime u Bordeauxu, ako vam mobitel ostane bez baterije, imate jedan bicikl kao što je ovaj, spojite mobitel i pedalirate koliko možete dok se ne napuni.

- Evo, pedaliram već dvije minute, mobitel se napunio tek jedan posto. Trebao bih biti pšobjednik Tour de Francea da bih napunio mobitel na 15 posto. Kraj nas je jedna cura koja također puni mobitel. Pitat ćemo je za koga će navijati...

Navijači odahnuli nakon kazne

Nakon što je jučer Uefa izrekla kaznu Hrvatskom nogometnom savezu, reprezentacija i navijači mogli su odahnuti na kraju blagom kaznom krovne europske nogometne organizacije. Predviđao se i najcrnji scenarij u kojem bi Vatreni bili izbačeni sa Eura, spominjalo se i oduzimanje na terenu stečenih bodova našim reprezentativcima, no ništa od toga.

Hrvatska ostaje na Euru i nastavlja svoj put. Kazna savezu od 100 tisuća eura uz zabranu prodaje ulaznica huliganima na kraju djeluje posve smirujuće. Podsjećamo, postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja. 

Vatreni od 21 sat igraju protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca na stadionu Bordeauxa, a naši navijači na gradskim ulicama zagrijavaju se još od sinoć. Tijekom dana iz Bordeaxua javljat će se novinar 24sata, Dubravko Miličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna