Obavijesti

Sport

Komentari 107

Mamić: Petko može biti nositelj reprezentacije! Proslava? Ako se može nešto popiti u hotelu...

Mamić: Petko može biti nositelj reprezentacije! Proslava? Ako se može nešto popiti u hotelu...
3

Nisam znao da smo prvi hrvatski klub koji smo pobijedili u Rusiji. Igrači su junački podnijeli onu negativnu situaciju u prvom dijelu Europske lige i ovo im je velika nagrada. Privilegij je bio igrati ovdje, kaže trener Dinama

VIDEO

Dinamo je pobijedio Krasnodar 3-2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, ponajviše zahvaljujući Bruni Petkoviću koji je zabio dva gola i kreirao treći.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo u Krasnodaru

Pokretanje videa...

Dinamo u Krasnodaru 03:09

"Modri" su pred desetak tisuća gledatelja na -10 pokazali da su s pravom dospjeli u ovu fazu natjecanja i napravili veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Posao trebaju dovršiti idući četvrtak, 25. veljače na Maksimiru od 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE KONFERENCIJU ZA MEDIJE:

- Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Moglo je biti puno uvjerljivije. Vidjeli smo da je Krasnodar kombinatoran, dolazi s puno igrača naprijed. Izlazili smo s puno osvojenih lopti, imali i te kontre koje smo mogli bolje završiti, ali ne treba gledati pobjedi u zube. Imamo još uzvrat, trebamo biti ovakvi, ako ne i bolji da bismo prošli - rekao je trener Dinama Zoran Mamić za Arena Sport.

Komentar Krasnodara koji je zabio dva gola?

- Puno oni mijenjaju mjesta, nije to jednostavno pokriti ni uigrati se za nešto. Ni oni sami ne znaju kuda sve odlaze. Uz malu komunikaciju među igračima može to biti pokriveno i mi smo to dobrim dijelom radili. Potrošili smo se dosta dok nisu došle izmjene. Berg je pokazao onda o kakvom se igraču radi, ali tu su sve momčadi dobre, nije lako izdržati na ovom nivou da ti protivnik ne zabije gol.

Puno problema radio je "modrima" Marcus Berg, kojeg je Mamić vodio u Al Ainu.

- Berg je zabio 300-tinjak golova u raznim klubovima svijeta. Čovjek koji ima 34 godine, a izgleda kao da ima 22. Fizički moćan, brz, premazan je svim mogućim mastima i privilegij mi je bio biti dvije godine njegov trener. Bio sam sretan što sam ga vodio, ali drago mi je što je moja momčad pobijedila.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Iyayi Atiemwen opet je golom donio pobjedu.

- Atiemwen jako dobro radi od početka priprema, njegov govor tijela je fantastičan i onda ga nagradi golom u ovakvoj utakmici.

- Uzvrat? Neće Krasnodar puno mijenjati, igrat će ofenzivno kao i danas. Ne smijemo se braniti, nismo momčad koja se zna braniti. Moramo igrati čvrsto i odgovorno, tražiti gol i zabiti više nego danas i, vjerujem, proći dalje.

- Čestitke momčadi, pobjeda je zaslužena prema prikazanom na terenu. Sve što smo pričali o Krasnodaru se ostvarilo, u ofenzivi su kvalitetni, a mi nismo iskoristili sve svoje šanse - rekao je Mamić na pressici i nastavio:

- Obavili smo pola posla, pred nama je novih 90 minuta, ne daj Bože i više, volio bih da završimo sve u regularnom dijelu. Trebamo se dobro odmoriti i biti spremni za ono što nas čeka u uzvratu.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Prvi put od osamostaljenja Hrvatske jedan naš klub pobijedio je u Rusiji.

- Nisam znao za taj podatak, i to zaslužuje čestitku. Naravno da je lijepo pobijediti, ali pred nama je i uzvrat.

Je li ovo najbolja Petkovićeva utakmica za Dinamo otkad je on na klupi?

- Bruno je zabio dva gola, borio se kao lav, zadržavao lopte, asistirao. Znamo kakvu kvalitetu imamo u njemu i ovo je dokaz koliko on može i njemu putokaz kako ostvariti snove i želje, da bude nositelj igre i Dinama i reprezentacije, da ostvari i veliki transfer. Na njemu je sve, on sam odlučuje koliko će daleko doći.

Dinamo je dvaput padao nakon zabijenog gola, brzo je primao novi, ali Mamić ipak gleda drugačijim očima.

- Nismo padali, bili smo svjesni koliko smo dobri, da držimo sve u svojim rukama i da se više pita nas nego njih iako ih stvarno treba respektirati i reći da su nezgodni. Vjerovali smo. Momčad je puna samopouzdanja, fizički su dečki dobri, bodre se međusobno i podržavaju. Ova faza natjecanja je nagrada za sve što su napravili u prvom dijelu sezone iako je javnost bila negativno nastrojena prema cijeloj situaciji. Oni su to junački podnijeli. Htio sam da uživaju i da to igračima bude nagrada, ali htio sam i da ne bude to zadnja nagrada.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

- Realizacija? Kad zabiješ tri gola na strani protiv ovakve momčadi, ne možeš biti nezadovoljan. Ali kad analiziraš ono što je bilo na terenu, moglo je i bolje. Ali pobjeda je dobra i vrijedna i sad se spremamo za uzvrat.

"Modri" ne moraju žuriti kući jer je derbi s Hajdukom odgođen pa mogu i malo proslaviti.

- Istrošili su se, ostajemo ovdje spavati. Ne znam radi li što u našem hotelu, može li se naručiti neko piće, ali emocije su velike, adrenalin je u nama i neće se spavati po dolasku u hotel, nego još pričati i analizirati - kaže Mamić.

Za kraj konferencije za medije, zahvalio je domaćinima.

- U ime momčadi i moje osobno ime hvala domaćinu, hvala čovjeku koji je stvorio ovaj klub i koji nam je dao privilegij igrati na ovakvom stadionu. Ovo je stvarno bio sportski doživljaj. Biti na ovom stadionu, igrati utakmicu velik je privilegij i hvala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu