Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vuk izgrizao Goricu, Obregon u 25. sekundi i naravno... Murić

Vuk izgrizao Goricu, Obregon u 25. sekundi i naravno... Murić
7

Gorica je vodeća momčad slovenske Druge lige. Slomili su je Matej Vuk s dva gola, Murić na svoj klasični način (ljevicom zdesna) i Obregon već u 25. sekundi. Viroznog trenera Tomića mijenjao je asistent Miletić

VIDEO

Deseti dan priprema u Umagu i - treći slovenski protivnik. Nakon Domžala (2-3) i Brava (3-0), Rijeka je igrala protiv vodeće momčadi slovenske Druge lige, ND Gorice (uz live stream na portalu 24sata). Rijeka - Gorica 4-0!

POGLEDAJTE VIDEO: Damir Mišković

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

'Bijele' je vodio pomoćni trener Vjekoslav Miletić jer je šefa Gorana Tomića pokosila viroza koja kroz riječke redove hara gotovo cijelo vrijeme priprema na prelijepom sjeverozapadu Istre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi Covid-19 testovi su negativni, nema korone među Riječanima, ali viroza koja ih je napala udara žestoko. Npr. fantazista Pavičić i glasnogovornik Babić koji su preboljeli i vratili se u pogon 2-3 dana bili su zakucani u krevet s glavoboljom, kašljem i temperaturom koja grabi preko 39°. To 'zadovoljstvo' sada je dopalo i Tomića.

Naravno, igrači nakon što viroza prođe ne mogu opet u puni trenažni proces pa se pripreme odrađuju uz konstantne izostanke više od petorice prvotimaca. Situacija daleko od idealne, ali sa stalnim poučkom Gorana Tomića kao radnim naslovom 'Bolje sad nego kad počne prvenstvo'.

Njemački karakter i balkanska duša: U godini Mundijala želim trofej s Rijekom i SP sa Srbijom
Njemački karakter i balkanska duša: U godini Mundijala želim trofej s Rijekom i SP sa Srbijom

U redovima današnjeg protivnika Gorice bio je i jedan Rijekin igrač na posudbi, Tino Agić (19) - sin nekadašnjeg veznjaka Rijeke i Dinama Jasmina Agića i unuk klupske legende te aktualnog člana Upravnog odbora Srećka Juričića.

RIJEKA - ND GORICA 4-0

Umag - SC Stella Maris. Sudac: Daniel Starčević (Pula).

Strijelci: 1-0 Obregon (1.), 2-0 Vuk (29. - 11m), 3-0 Vuk (35.), 4-0 Murić (76.)

RIJEKA: Zlomislić - Krešić, Velkovski, Galović - Tomečak, Pavičić, Liber, Merkulov - Abass, Obregon, Vuk (još su igrali: Prskalo, Murić, Ampem, Lepinjica, Čerin, Vučkić, Simčić, Bilić, Bušnja, Dujmović, Selahi, Ameti, Djibrilla), Trener: Vjekoslav Miletić.

GORICA: Likar - Gomizelj, Agić, Cerovec, A.Marinič - Frešer, Baruca, Marc, L.Marinič - Krajnc, Vekić (još su igrali: Radikon, Podgornik, Korišec, Mevlja, Laščak, Prodanović, Hrka, Ahmetaj, Leban, Velikonja, Zukanović). Trener: Miran Srebrnič.

POGLEDAJTE LIVE STREAM IZ UMAGA:

1-0 OBREGON (1.) - Rijeka je povela nakon samo 24 sekunde igre. Tomečak je glavom presjekao jednu loptu na desnom boku, taj je odbijanac ispala lopta u for za Jorgea Obregona, asistencija koju Kolumbijac koristi pa sa 7-8 metara zdesna zakucava u Likarovu mrežu.

2-0 VUK (29., 11m) - Issah Abass je, u punom sprintu srušen s leđa u slovenskom šesnaestercu. BušnjaAbass su promašivali penale u prošle dvije pripremne utakmice pa je loptu uzeo mladi Matej Vuk. Likar je pogodio stranu, ali Vukov udarac u desni donji kut bio je dovoljno jak i precizan da bude neobranjiv za slovenskog čuvara mreže.

3-0 VUK (35.) - Matej Vuk postigao je dva gola u šest minuta. Ovaj drugi bio je klasično 'hvala na poklonu' slovenskoj obrani. Ispucavanje Krešića, stoper Gorice promašuje loptu, a Vuk ju uzima pa s 10-ak metara slijeva zabija pored istrčalog golmana.

4-0 MURIĆ (76.) - Svoju minutažu u drugom poluvremenu je, na svoj uobičajeni način, iskoristio Robert Murić. Lopta primljena na desnoj strani, dribling pa ljevicom u donji kut... Klasika. Samo da to češće čini protiv Dinama, Osijeka i Hajduka i ako ne ode u inozemstvo - navijači će ga na rukama nositi po gradu.

Riječani će prije povratka na Kvarner u Umagu odigrati još jednu pripremnu utakmicu. U petak od 13 sati protivnik će im biti četvrta momčad češke Prve lige: 1. FC Slovácko, a livestream opet gledajte na portalu 24sata!

Murić, Abass & Lepinjica, Rijeka bez osmorice pobijedila Bravo
Murić, Abass & Lepinjica, Rijeka bez osmorice pobijedila Bravo

Inače, medijska nagađanja o tome kako je transfer kapetana Hrvoja Smolčića u frankfurtski Eintracht postao upitan nisu ništa drugo nego upravo to - glasine. Bez temelja.

Ugovor je na stolu, a još nije potpisan zato što igrač zbog putnih isprava u Njemačku na liječnički pregled može tek krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna.

Smolčić će biti Eintrachtov igrač, vjerojatno s ugovorom datiranim od kraja ove sezone tj, Tomić će na njega moći računati kroz cijeli proljetni dio 2021/22.

Čerin: Meni je u srcu Rijeka, a iz Nürnberga me nitko nije nazvao
Čerin: Meni je u srcu Rijeka, a iz Nürnberga me nitko nije nazvao

Početkom sljedećeg tjedna, kad će momčad već biti na Rujevici, u bijeli dres sletjet će i dva pojačanja - jedan desni branič i jedan zadnji vezni.

Hoće li Rijeka i nakon ta dva transfera ići u nove akvizicije ovisit će o izlaznom smjeru tj. o tome hoće li zimske angažmane naći igrači čiji odlazak nije nemoguć, kao npr. Murić, PavičićVelkovski i Escoval.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram