Obavijesti

Sport

Komentari 88

Zelina namučila "modre" pa se raspala: Dinamo dalje uz 4 gola

Zelina namučila "modre" pa se raspala: Dinamo dalje uz 4 gola
15

Dinamo je pobijedio Zelinu 4-0 u osmini finala Hrvatskog kupa. Četvrtoligaš je igrao sjajno do 45. minute kad je zabio Gavranović, a u nastavku su Petković i dvaput Kadzior kompletirali prolazak "modrih"

VIDEO

Mirisalo je na iznenađenje, Dinamo se protiv četvrtoligaša Zeline mučio gotovo cijelo prvo poluvrijeme, ali golom Marija Gavranovića slomio je otpor fanatičnih domaćina, dodao još tri i pobjedom 4-0, koja na papiru izgleda daleko uvjerljivije od prikazanog na terenu, prošao u četvrtfinale Kupa.

Momčad iz malog mjesta sjeveroistočno od Zagreba odigrala je utakmicu za pamćenje, a što je tek moglo biti da je povela u ranoj fazi utakmice. Hrvoje Skupnjak pobjegao je obrani "modrih" u četvrtoj minuti i sjurio se sam prema Danijelu Zagorcu koji mu je ipak obranio solidan udarac.

Iako se nalaze tri ranga iza najuspješnijega hrvatskog kluba, Zelinčani su igrali bez ikakvog respekta, ulazeći bez straha u svaki duel, a bilo je i situacija u kojima su pokazali da nisu tek tako zalutali u ovu fazu natjecanja. Problema je osobito imao Sadegh Moharrami, kojega su dvaput na njegovu desnom boku "izvozali", prvo Skupnjak, a potom i Argentinac Juan Manuel Sáez.

Momčad Dinama, koja je u Svetom Ivanu Zelini igrala u vrlo jakom sastavu, pošteno se ispromašivala. Mario Budimir u 14. je glavom iz blizine pucao preko gola, a oštar korner Amera Gojaka u 31. paradom je zaustavio vrlo dobri golman domaćina Ivan Jurić-Bare.

'Falilo je ozbiljnosti u 1. dijelu. Osijek? Bit će lijepo vratiti se'
'Falilo je ozbiljnosti u 1. dijelu. Osijek? Bit će lijepo vratiti se'

Kad se činilo kako će na odmoru rezultat pokazivati 0-0, hrabra momčad Zeline ipak je primila gol. I to u posljednjoj minuti. Antonio Marin dodao je Gavranoviću koji prizemnim udarcem s 20-ak metara u donji desni kut pogađa za vodstvo Dinama.

Početak nastavka nije ponudio puno drugačiju priču u odnosu na prvi dio. Dinamo je, dakako, bio bolja momčad na terenu, ali Zelina je imala nekoliko opasnih napada te je pokušala doći do izjednačenja, moguće i produžetaka. Dinamo je prijetio preko igrača koji su ušli s klupe, Brune Petkovića i Luke Menala, čiji udarci ipak nisu završili u okviru gola.

U završnici je Petković ipak zabio drugi gol i riješio pitanje prolaska dalje. Igrala se 83. minuta kad je kaznio neuspjelu ofsajd-zamku Zelinčana i matirao raspoloženog golmana domaćih Jurića-Baru. Do kraja je i svoju šansu iskoristio Damian Kadzior, koji je zabio dva gola i dodao na onaj koji je prošli vikend zabio u Koprivnici.

Kup se tako još jednom potvrdio kao natjecanje u kojem favoritima često nije lako i teško da će Nenad Bjelica biti zadovoljan predstavom svojih izabranika do drugog gola, ali za njega je svakako najvažnije da je prošao i ovu prepreku i da nastavlja uspješno gurati na tri kolosijeka uoči derbija protiv Osijeka za vikend.

Zelina je, pak, apsolutno zaslužila pohvale za prikazano i igrači će s ponosom moći pričati kako su bili blizu pothvata protiv velikog Dinama, kluba za kojega i sami navijaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica