Obavijesti

Sport

Komentari 290

SuperStipe! Miočić dominirao svih pet rundi i ostao šampion

SuperStipe! Miočić dominirao svih pet rundi i ostao šampion
9

Američki Hrvat Stipe Miočić treći put zaredom obranio je naslov teškaškog prvaka UFC-a. Miočić je pobijedio Francisa Ngannoua jednoglasnom sudačkom odlukom u Bostonu

VIDEO

Stipe Miočić ostao je prvak UFC-ove 'kraljevske' divizije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon pet rundi dominacije u bostonskoj dvorani TD Garden, pobijedio izazivača, Kamerunca s francuskom putovnicom Francisa Ngannoua!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Kakva borba! Kakva predstava Stipe Miočića! Kakva dominacija prvaka, kakva lakoća pobjeđivanja, kakva škola hrvanja i kakav udarac za UFC koji je na sve načine gurao i reklamirao Ngannoua, ali uzalud. To je samo izazvalo prkos u američkom Hrvatu, vatrogascu koji je ušao u povijest UFC-a kao prvi teškaš koji je obranio pojas triput zaredom, nakon što mu je to uspjelo protiv Overeema, Dos Santosa i sad Ngannoua.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Stipe Miočić: Presretan sam jer uskoro ću prvi put postati otac
Stipe Miočić: Presretan sam jer uskoro ću prvi put postati otac

Miočiću je ovo šesta pobjeda zaredom u UFC-u, a Ngannouu prvi poraz u sedmoj borbi u najjelitnijoj MMA organizaciji. Ali kakav je to meč bio, kakve su udarce primila obojica i ostala na nogama. Ali Stipe je zadnji ostao stajati demonstrirajući moć protiv Ngannoua koji je nakon druge runde jedva stajao na nogama, dok je Stipe izgledao kao da bez problema još može otrčati i bostonski maraton.

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca od Ngannoua, posebno u prvoj i trećoj rundi, ali kakvu bradu taj čovjek ima... Primio je desnicu od čovjeka za kojeg kažu da ima najjači udarac na svijetu, ali ostao je stajati. Pokazao je svijetu zašto je prvak.

Boston u 'kockicama': Navijači stigli i sa zastavama Hajduka...
Boston u 'kockicama': Navijači stigli i sa zastavama Hajduka...

U svakoj je rundi Miočić, kojem je hrvanje jedna od 'specijalk', rušio Ngannoua i dominirao na parteru. Izazivač jednostavno nije znao što ga je snašlo, kako se braniti, kako izdžati. Stipe je i u 'stojci' povezao nekoliko sjajnih udaraca i na Ngannouu se vidjelo da nije navikao primati udarce. No preko puta je bio šampion, čovjek koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest UFC-a. Ako je bilo sumnje, sad je više nema.

Stipe Miočić najbolji je borac u povijesti!

UFC 220, glavna borba: Stipe Miočić VS. Francis Ngannou

  • PETA RUNDA! Još pet minuta i Stipe Miočić ulazi u povijest! Dominirao je Miočić u sve četiri runde, Ngannou jedva stoji na nogama, ovo je dosad bila mala škola hrvanja Miočića, Ngannou ništa ne može napraviti. Stipe izgleda kao da može otrčati bostonski maraton, Ngannou tetura kao da ima 2 promila. Prvak je pritisnuo izazivača uz ogradu, strpljivo čeka novu šansu za rušenje. Opasno je, Ngannou je uhvatio Stipu u 'giljotinu', ali izvukao se Stipe! Pogledao je Stipe na  sad, minuta i 50 do kraja. Kraj! Stipe Miočić dominirao je svih pet rundi i ostat će prvak! Prvi je put u povijesti netko obranio naslov teškaškog prvaka triput zaredom! I tako je, suci su uvjerljivo presudili u korist Miočića!
  • ČETVRTA RUNDA! Obojica su i dalje na nogama, Miočić protiv Ngannoua u četvrtoj rundi, Stipe dominira i uvjerljivo vodi po bodovima. Kakav potez Miočića! I opet je Ngannou na podu... Teško se brani Ngannou, Stipe dominira u parteru. Ngannou se sklupčao, izgleda potpuno iscrpljeno. Kraj četvrte! Nova dominacija Miočića!
  • TREĆA RUNDA! Idemo u treću rundu, tamo gdje Ngannou još nikad nije bio. Jedva se digao Francuz nakon kraja druge runde, potpuno je iscpljen, Stipe kontrolira borbu. Novi pokušaj rušenja, Ngannou se obranio. I opet ista pozicija kao s kraja druge runde, Ngannou uz ogradu, Miočić gleda kako ga završiti. Opet su u 'stojci'. Uh, kakav udarac Ngannoua, Stipe je bio uzdrman, ali se majstorski izvukao i srušio Francisa! Kraj treće runde! Nova runda za prvaka koji je bio opasno uzdrman silovitom desnicom Ngannoua, ali se sjajno izvukao. Ngannou jedva stoji na nogama, ali i takav je opasan, i to jako. Morat će paziti Miočić da ne sijevne neki 'lucky pucnh'.
  • DRUGA RUNDA! Ngannou je sad nešto mirnije krenuo. No sjela je desnica na prvakovo lice, mora biti oprezan Stipe. Počeo je Miočić low kickom, smeta to Nganouu. Kakva kombinacija Miočića! Ravno u glavu, ali ostao je na nogama Ngannoua! Obojica mogu primiti udarce, to su pokazali. Novo rušenje Miočića! Prvak ga drži uz ogradu, Ngannou ne može ništa, Miočić kontrolira meč. I druga je runda njegova, nema nikakve sumnje. Kakva šteta što je kraj runde jer Stipe je taman uzeo zahvat gušenja. Sjajna borba.
  • PRVA RUNDA! Počela je borba Miočića i Ngannoua! Žestoko je krenuo Ngannou, high-kickom i krošeom, ali Stipe se obranio i umalo ga je srušio na parter! Primio je Stipe jedan udarac, ali ostao je na nogama. Sad je primio i aperkat. Uzvraća Stipe desnicom! Kakva borba... Odlična kontra Miočića! Kako je ovo sjelo na lice Ngannoua! I još jedna desnica Miočića, a onda rušenje Ngannoua! Bravo, Stipe! Ovo je sjajna pozicija. Šteta, digao se Ngannou, ali Stipe je pogodio još jednom desnicom! Stipe, Stipe, odzvanja dvoranom... Još jedno rušenje Miočića, ali nije bilo vremena. No nije bitno, Stipe je dobio prvu rundu, u to nema nikakve sumnje!
  • STIPE IZGLEDA MIRNO Dok je išao prema oktogonu, ništa se na licu Stipe Miočića nije moglo pročitati. Izgleda miran, spreman, fokusiran...
  • NGANNOU PRVI UŠAO: Francis Ngannou je u oktogonu, uskoro će izaći i prvak. Brojne hrvatske zastave vijore se u TD Gardenu. Stipe će imati gromoglasnu podršku u obrani pojasa.
  • MIOČIĆ - NGANNOU! Ostala je još samo jedna borba, šlager večeri! Uskoro će u ring prvak UFC teške kategorije Stipe Miočić i izazivač Francis Ngannou.
  • CORMIER OSTAO ŠAMPION! Kakva borba u poluteškoj kategoriji! Daniel Cormier zadržao je pojas protiv sjajnog Švicarca turskih korijena, Volkana Oezdemira, prekidom u drugoj rundi. Oezdemir je žestoko navalio na prvaka, išao je konstantno prema naprijed i dominirao u 'stojci', Cormier je očekivano tražio izlaz u parteru. Uspio je srušiti Oezdemira pred kraj prve i početkom druge runde. U tom drugom boravku na parteru Cormier je pokazao zašto je prvak. Majstorski je izolirao protivniku lijevu ruku i nemilice udarao dok sudac nije prekinuo meč.
  • CORMIER - OEZDEMIR (POLUTEŠKA): Pripremite se, ovo je prva od dvije borbe za naslov večeras. Sjajni Daniel Cormier, prvak u poluteškoj, čovjek koji je u karijeri izgubio samo od Jona Jonesa, bori se protiv Švicarska turskih korijena Volkana Oezdemira. Cormier je izgubio pojas porazom od Jonesa, ali dobio ga je natrag nakon što se ispostavilo da je Jones dopingiran. Volkan Oezdemir šansu za naslov dobio je već u svojoj četvrtoj borbi u UFC-u! Prije ovoga Švicarac turskih korijena slavio je odlukom protiv Ovincea Saint Preuxa te dvama brutalnim nokautima protiv Mishe Cirkunova i Jimija Manuwe.
  • KRAJ TREĆE BORBE! Calvin Kattar slavio je protiv Shanea Burgosa prekidom u trećoj rundi! Kattar je maltretirao Burgosa prednjim direktima, ovaj se oporavio i krenuo u napad, ali sijevnuo je sjajan udarac u bradu od kojeg se Burgos nije mogao oporaviti i sudac je prekinuo meč. To je Burgosu prvi poraz u profi karijeri.
MMA: UFC 220- Kattar vs Burgos MMA: UFC 220- Kattar vs Burgos MMA: UFC 220- Kattar vs Burgos
  • HAJDUKOVCI U DVORANI: Stipe Miočić ponosan je na hrvatske korijene kao i na Hajduk u koji se učlanio 2014. godine kad je posjetio domovinu.
  • Više o tome OVDJE
  • BURGOS - KATTAR (PEROLAKA) Sljedeća borba je ona između Shanea Burgosa i Calvina Kattara u perolakoj kategoriji. To je i treća borba main carda, od pet koliko ih je na programu.
  • KRAJ DRUGE BORBE! Gian Villante (crne hlačice) slavio je protv Francimara Barrosa podijeljenom sudačkom odlukom. 
MMA: UFC 220- Villante vs Barroso MMA: UFC 220- Villante vs Barroso
MMA: UFC 220- Villante vs Barroso
  • BAROOSO - VILLANTE (POLUTEŠKA) Počeo je dvoboj Francimara Barrosa i Giana Villantea u poluteškoj kategoriji. Druga od pet borbi main carda.
  • ARSENAL ZA NGANNOUA: Engleski premierligaš ima svog favorita u UFC spektaklu.
  • HRVATI DOMINIRAJU: U dresovima Hajduka i Hrvatske, navijači se zagrijavaju u dvorani dok čekaju meč Miočića i Ngannoua. Američki Hrvat imat će veliku podršku s tribina. Vidjeli smo dosta hrvatskih zastava uz ring, a ovo je VIDEO s najomiljenijeg mjesta za Hrvate na sportskim borilištima - ravno sa šanka!
  • SJAJNI ROB FONT! U prvoj od pet borbi Amerikanac Rob Font impresivnom je predstavom pobijedio Brazilca Thomasa Almeidu prekidom u drugoj rundi! Font je prvo desnicom uzdrmao Brazilca, ovaj se nije dao pa je uslijedilo još nekoliko teških udaraca uključujući odlično izveden high-kick i svjetlo se ugasilo Brazilcu.
MMA: UFC 220- Almeida vs Font
MMA: UFC 220- Almeida vs Font MMA: UFC 220- Almeida vs Font
  • STIPE SE JAVIO: Večeras ćete biti svjedoci stvaranja povijesti, napisao je Stipe Miočić na Twitteru nekoliko sati prije borbe. 
  • ALMEIDA - FONT (BANTAM) Počinje main-card u Bostonu! Prvu od pet borbi otvaraju Thomas Almeida i Rob Font u bantam kategoriji. U dvorani u Bostonu mogu se vidjeti i hrvatske zastave.
  • POSEBNOST: Ovo je prvi put nakon deset godina da je iste večeri borba za naslov u poluteškoj i teškoj kategoriji. Bit će ovo poseban UFC, u to nema sumnje. 
  • CORMIER VS. OEZDEMIR: U suglavnoj borbi večeri u poluteškoj kategoriji suočit će se branitelj naslova Daniel Cormier, čovjek koji je pojas izgubio od Jona Jonesa, jedinog čovjeka koji ga je dobio u karijeri, pa su mu ga vratili nakon što je ovaj (opet) pao na dopinškom testu i izazivač Volkan Oezdemir, koji je šansu za nslov dobio u tek četvrtoj borbi u UFC-u! Prije ovoga Švicarac turskih korijena slavio je odlukom protiv Ovincea Saint Preuxa te dvama brutalnim nokautima protiv Mishe Cirkunova i Jimija Manuwe.
  • I NGANNOU LOVI REKORD: Ako pobijedi, postat će prvi Afrikanac koji je postao UFC prvak. Dosad je u najpoznatijoj MMA organizaciji šest puta pobijedio u isto toliko mečeva. Jedini poraz doživio je 2013., kada ga je jednoglasnom odlukom pobijedio Zoumana Cisse u francuskoj organizaciji "100% Fight".
  • 4:00 Očekujemo početak prijenosa main-carda iz Bostona!
  • KAD ĆE STIPE? Glavni program u Bostonu počinje u 4 sata po našem vremenu, a otvaraju ga Thomas Almeida i Rob Font. Šlager večeri je zadnja borba tog programa Miočić -Ngannou. Ako ste se sad probudili, a spava vam se, slobodno odmorite oko još sat i pol, teško da će Stipe i Ngannou u ring prije pola 6, šest.
  • UFC 220, glavni program (od 4.00): 
    Thomas Almeida vs. Rob Font
    Francimar Barroso vs. Gian Villante
    Shane Burgos vs. Calvin Kattar
    Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir
    Stipe Miočić vs. Francis Ngannou
  • VATROGASAC PROTIV RUDARA: Ngannou je kao mali radio u rudniku, Stipe unatoč naslovu i slavi nije htio napustiti posao koji voli, vatrogasac je u Clevelandu i to namjerava ostati. UFC-ove kamere ušle su u njegovu postaju. 
 

  • FRANCIS NGANNOU EKSKLUZIVNO: Pričali smo s Miočićevim protivnikom dan uoči borbe. Pročitajte OVDJE što nam je rekao o Stipi i svojoj životnoj priči, od rada u rudniku do dolaska u Pariz kao beskućnik.

 

  • KAD JE BORBA? Glavni program UFC 220 u Bostonu koji sadržava pet borbi, od kojih je posljednja Miočić - Ngannou, počinje u 4 ujutro. Otvaraju Thomas Almeida i Rob Font. Nakon njih u oktogon će Gian Villante i Francimar Barroso pa Calvin Kattar i Shane Burgos. Prije Miočića i Ngannoua borit će se Daniel Cormier i Volkan Oezdemir što bi trebao biti vatreni uvod u posljednju borbu večeri. A onda bi trebala biti na rasporedu oko 6 ujutro, možda malo prije.
  • POGLEDAJTE STIPU
 

  • OVAKO UDARA NGANNOU: Ovo je bio otvoreni trening dva dana prije meča.
 

  • VATROGASAC ŠAMPION: Izašao je na intervenciju na poziv žene koja je imala bolove u prsima. Kad su Stipe i još jedan kolega stigli, žena je rekla da je dobro i da ne želi u bolnicu. Stipe ju je nagovorio da ipak ode provjeriti te je sjeo s njom u kola Hitne pomoći. Tad joj je stalo srce. Stipe ju je oživio i odveo do bolnice gdje su je operirali. Izašla je iz bolnice zahvaljujući liječnicima, ali i Stipi koji joj je spasio život, otkrio je kolega vatrogasac, a više pročitajte OVDJE.
  • ŠTO KAŽE STIPE? 'Stvorio se taj 'hype' oko njega jer udara strašno, meni je to jasno, shvatili smo njegovu snagu, ali već sam se borio protiv takvih. Ne vidim kako bi mu sav taj 'hype' dao prednost u borbi protiv mene. Uostalom, tipovi koje je on pobijedio da bi došao do šanse za naslov, ja sam ih pobijedio isto tako uvjerljivo i to prije dvije godine kad su bili bolji nego sada. Francis je veliki borac, iznimno je čvrst i bio je u ringu s nekim velikim borcima. Ali još se nije susreo s nekim poput mene. Jedino što me iskreno zanima je da ostanem prvak, srušim rekord i nastavim pobjeđivati. Pojas nitko neće uzeti sve dok sam ja tu'.
  • ŠTO KAŽE NGANNOU? 'Vrijeme je da se nešto uzbudljivo počne događati u UFC-u, toga nije bilo godinama. Ja sam tip koji će u potpunosti promijeniti teškašku diviziju. Svi znamo što Stipe može, ali nitko još ne zna što ja sve mogu. Za mene nema granica. Stipe je prvak samo zato što ja nisam bio ovdje. Sad je došlo moje vrijeme. Mogu ga pobijediti kako poželim, na parteru ili u 'stojci'.
  • ŠTO VI KAŽETE? Kladionice su rekle svoje, Ngannou je favorit, Stipe autsajder, UFC je svoje pokazao i znamo za koga navijaju gazde najjače borilačke promocije slobodne borbe u svijetu. No što vi kažete? Stipe ili Ngannou?
 
  • KLADIONICE: Gotovo sve kladionice daju prednost Francisu Ngannouu, kojeg UFC gura i promovira, ignorirajući svog aktualnog prvaka Stipu Miočića pa je tako na njega koeficijent od 1.30 do 1.60, dok je na Stipu od 2.00 do 2.70. 
  • ZA POVIJEST: Stipe u meč ulazi s pet pobjeda zaredom, rušio je Hunta i Arlovskog, Werdumu je uzeo pojas usred Brazila, a potom je dvaput obranio naslov, protiv Overeema i Dos Santosa. Ngannou je imao slabije protivnike, ali ima i impresivnih 10 pobjeda zaredom. Zadnje tri borbe imao je protiv Anthonyja Hamiltona, Andreja Arlovskog i Alistaira Overeema. Hamiltona je sredio polugom, Arlovskog i Overeema je nokautirao. Ako Miočić pobijedi, postat će prvi čovjek koji je triput zaredom obranio naslov u UFC-ovoj teškoj kategoriji.
  • UFC 220: Stipe Miočić treći put brani UFC naslov teške kategorije. Protivnik mu je Francuz kamerunskog podrijetla Francis Ngannou. Glavni program UFC 220 počinje u 4 sata ujutro, a otvaraju ga Thomas Almeida i Rob Font. Borba Miočića i Ngannoua je posljednja, peta po redu. Tijek borbe, kao i izjave nakon nje te analize, pratite na 24sata.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener