Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vratio nam se Filip s broncom: Finale je za mene jedini uspjeh

Vratio nam se Filip s broncom: Finale je za mene jedini uspjeh
5

Ja sam bio razočaran, za mene je jedini uspjeh bio finale minimalno. Znam da sam mogao bolje, imam mogućnosti za bolje, rekao je Filip Hrgović po dolasku u Zagreb

VIDEO

Poslije poraza od Francuza Tonyja Yoke u polufinalu, Filip Hrgović osigurao je brončanu medalju. Najbolji hrvatski boksač izgubio je od svjetskog prvaka Francuza Yoke (24) podijeljenom odlukom sudaca 2-1 u polufinalu Olimpijskog turnira.

Jučer je okićen broncom poslije velikog finala, a danas je sletio na zagrebačku luku Pleso gdje se obratio auditoriju. Tamo je bila i naša reporterka Maja Furjan.

- Neće možda biti neki govor, ali ajde. Hvala svima na ovom lijepom dočeku, stvarno ste me ugodno iznenadili. Kraj ovakve hrvatske reprezentacije, umjesto da me izbacite, vi mi priredite doček za broncu. Što se tiče poraza u polufinalu... Ja sam bio razočaran, za mene je jedini uspjeh bio finale minimalno. Znam da sam mogao bolje, imam mogućnosti za bolje. Ponosan sam na sebe, svoj tim i obitelj. Mislim da sam napravio veliku stvar kao prvu olimpijsku boksačku medalju. Mogu samo reći da sam ponosan na to i da mi je jako drago. Hvala svima na podršci još jednom - rekao je osvajač prve boksačke medalje od naše samostalnosti, brončani iz Rija, Filip Hrgović.

VIDEO:

- Filipe, dobrodošao. Bila sam na tvojoj prvi borbi, imala sam tu privilegiju. Ne mogu reći da sam previše pratila boks. Drago mi je da iz borbe iz borbe odustajao od svojih principa. Hvala ti još jednom i stvarno mi je čast što sam mogla prisustvovat tvojim mečevima, rekla je Janica Kostelić, a potom je riječ uzeo Filipov trener, Leonardo Pijetraj:

- Trener ima nezahvalnu ulogu, kad se izgubi onda je on kriv. Pošto je osvojio broncu, za mene kao trenera tu nije puno posla napravljeno. Znam njegove mogućnosti i znam da je on najbolji boksač na svijetu po meni. Mi zbog lobija moramo dati puno više, ovo nam je sve škola i mi ćemo drugi put pobijediti. Čestitam svim olimpijcima i hvala svima.

Također, prisutan je bio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s nekoliko rečenica:

- Sve vas lijepo pozdravljam, Filipe hvala ti od srca. Hvala cijeloj obitelji koja je s tobom. Drugi put ćeš ti njih nokautirat. Hvala našoj Dubravi. Nije lako biti na krovu, ti si dokazao Europi da si na krovu i dokazao si da si među najboljima. Zadrži taj svoj karakter. Iza svakog uspješnog borca stoji uspješna obitelj, bez njih ovog ne bi bilo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...